Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Halloumi er den perfekte osten for steking, fordi den smelter ikke! Vi panerer halloumi i panko, og steker den gyllen og sprø. Samtidig ovnsbakter vi potetbåter og lager en herlig epleslaw med kål, sitron og rømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Eple
½ stk
Sitron
4 g
Panamat
1 stk
Halloumi
(Inneholder Melk)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 ss
Hvetemel (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 stk
Egg (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i båter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp en skvett olivenolje over, krydre med salt og pepper og bland sammen.
Stek i 25-35 min, eller inntil møre.
Skjær halloumi i tynne skiver (2 per person).
Tilsett mel [1 ss I 2 ss] i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk I 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko og panamat i en tredje dyp tallerken.
Vend halloumi først i mel, deretter egg og til slutt i pankoblandingen.
Sett til side på en tallerken.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme med nok olivenolje til å dekke bunnen.
Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.
Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland salat, eple, en skvett sitronsaft, rømme [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor bolle.
Fordel halloumi, poteter og epleslaw på tallerkener.
Server aioli og resterende sitronbåter på siden.