I dag skal vi lage en italiensk-inspirert sandwich med masse smak og farge. Vi bygger sandwichen med kjøttkaker, tomatsalsa med rødløk og hvitløk, grønn salat og en kremet pestodressing. Kjøttkakene får en ekstra god smak av finrevet ost som smelter ned i det møre kjøttet.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
250 g
Kjøttdeig av storfe
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
4 g
Middelhavsdrøm
100 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
1 stk
Rødløk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
125 g
Cherrytomater
20 g
Ruccola
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvitløk
500 g
Poteter
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i båter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mør.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk i 5-6 min, eller til mykt.
Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt. Stek videre i 3-5 min, eller til mørkt og karamellisert. Fjern fra varmen.
Mens løken steker, bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], panko, Middelhavsdrøm og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Fukt hendene og form farsen til små kjøttkaker (3 per person).
Overfør til et nytt stekebrett med bakepapir.
Når potetene har 12 min igjen, sett kjøttkakene i ovnen. Bak i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skyll ruccola [1/2 pakke, 2P].
Del cherrytomater i to.
Finhakk basilikum.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, aioli, hvitløk, basilikum, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Når potetbåtene og kjøttkakene har ca. 5 min igjen, legg baguette direkte på en rist.
Strø finrevet ost over potetbåtene.
Strø gouda over kjøttkakene.
Ovnsbak i 4-5 min, eller til osten har smeltet og baguette gjennomvarm.
Skjær baguette og smør på basilikumdressing.
Legg på kjøttkaker og topp med løk, ruccola og cherrytomater. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Server potetbåter på siden med resterende basilikumdressing.