Krydret kikertbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret kikertbowl

Krydret kikertbowl

med villris og honning- og sennepsdressing

I dag skal vi lage en fantastisk vegetarbowl med kikerter i hovedrollen. Vi starter med å koke luftige villris, mens vi rister kikerter med vår egne krydderblanding, Jorda Rundt. Men ikke nok med det! Kikertbowlen inneholder også sprø kål, eple, kremet salatost blandet med yoghurt, valnøtter og tranebær.

Tags:
Rask
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Selleri
Egg
Sennep
Nøtter
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmati villris

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pakke

Kikerter

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Eple

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

150 g

Kålblanding

(Kan inneholde Selleri)

40 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier841 kcal
Energi (kj)3519 kj
Fett35.76 g
Mettet fett13 g
Karbohydrater96 g
Sukker22.4 g
Protein28.15 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele.

Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts] og dekk til med lokk. Senk til lav varme og la småkoke i 15 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.

Bak kikerter
2

Skyll kikerter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med Jorda Rundt, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne.

Rist valnøtter
3

Del eple i to, fjern kjernen og skjær i 1 cm biter.

Grovhakk valnøtter.

Når kikertene har 4 min igjen, legg valnøtter på stekebrettet og rist i 3-4 min.

Bland yoghurt
4

Smuldre gresk salatost i en skål. Rør inn yoghurt og en klype salt og pepper. Mos blandingen med en gaffel til den er nesten klumpfri.

Lag kålsalat
5

Bland kålblanding, olivenolje [½ ss | 1 ss] og en klype salt i en skål. Gni kålen med fingrene i 30 sek. Rør inn halvparten av honning- og sennepsdressing. Sett til side.

Server
6

Rør opp risen med en gaffel.

Anrett villris, kålsalat, kikerter og eplebiter i dype tallerkener. Hell en klatt yoghurtblanding i midten.

Drypp resterende honning- og sennepsdressing over retten.

Strø over ristede valnøtter og pynt med tranebær.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image