I dag skal vi lage en fantastisk vegetarbowl med kikerter i hovedrollen. Vi starter med å koke luftige villris, mens vi rister kikerter med vår egne krydderblanding, Jorda Rundt. Men ikke nok med det! Kikertbowlen inneholder også sprø kål, eple, kremet salatost blandet med yoghurt, valnøtter og tranebær.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmati villris
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pakke
Kikerter
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Eple
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
150 g
Kålblanding
(Kan inneholde Selleri)
40 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele.
Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts] og dekk til med lokk. Senk til lav varme og la småkoke i 15 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering.
Skyll kikerter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med Jorda Rundt, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne.
Del eple i to, fjern kjernen og skjær i 1 cm biter.
Grovhakk valnøtter.
Når kikertene har 4 min igjen, legg valnøtter på stekebrettet og rist i 3-4 min.
Smuldre gresk salatost i en skål. Rør inn yoghurt og en klype salt og pepper. Mos blandingen med en gaffel til den er nesten klumpfri.
Bland kålblanding, olivenolje [½ ss | 1 ss] og en klype salt i en skål. Gni kålen med fingrene i 30 sek. Rør inn halvparten av honning- og sennepsdressing. Sett til side.
Rør opp risen med en gaffel.
Anrett villris, kålsalat, kikerter og eplebiter i dype tallerkener. Hell en klatt yoghurtblanding i midten.
Drypp resterende honning- og sennepsdressing over retten.
Strø over ristede valnøtter og pynt med tranebær.