I dag lager vi en skikkelig god kikertkarri proppet av smakfulle ingredienser som lages på én, to, tre (fire)! Vi serverer spinatris og kikerter stekt med paprika og tomat i en deilig kokosmelksaus med grønn karripasta og en skvett limesaft. Retten pyntes med koriander og et dryss chiliflak.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Paprika
1 stk
Tomat
½ stk
Lime
40 g
Grønn karripasta
200 ml
Kokosmelk
1 pakke
Kikerter
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 pose
Koriander
½ g
Chiliflak
150 g
Jasminris
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen.
I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm biter.
Grovhakk tomat.
Del lime [1/2 stk, 2P] i to.
Skyll kikerter.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønn karripasta i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett paprika, tomat, kikerter, vann [1 dl | 2 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kokosmelk. La putre i 2-3 min, eller til paprika er mør.
Bland spinat sammen med ris. Tilsett limesaft [1 ss | 2 ss] til sausen rett før servering.
Anrett spinatris på tallerkener.
Topp med kikertekarri.
Topp med revet korianderblad og chiliflak [1/2 pose, 2P].
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.