topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret kikertkarri

Krydret kikertkarri

med spinatris og koriander

I dag lager vi en skikkelig god kikertkarri proppet av smakfulle ingredienser som lages på én, to, tre (fire)! Vi serverer spinatris og kikerter stekt med paprika og tomat i en deilig kokosmelksaus med grønn karripasta og en skvett limesaft. Retten pyntes med koriander og et dryss chiliflak.

Tags:
Superrask
Rask
Vegetar
Sterk
Hvetefri
Melkefri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

1 stk

Tomat

½ stk

Lime

40 g

Grønn karripasta

200 ml

Kokosmelk

1 pakke

Kikerter

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Koriander

½ g

Chiliflak

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier682 kcal
Energi (kj)2855 kj
Fett29 g
Mettet fett16.8 g
Karbohydrater83.1 g
Sukker9.3 g
Protein16.3 g
Natrium161 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 14 min.

Fjern fra varmen.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm biter.

Grovhakk tomat.

Del lime [1/2 stk, 2P] i to.

Skyll kikerter.

Skyll spinat.

Lag saus
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønn karripasta i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett paprika, tomat, kikerter, vann [1 dl | 2 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kokosmelk. La putre i 2-3 min, eller til paprika er mør.

Bland spinat sammen med ris. Tilsett limesaft [1 ss | 2 ss] til sausen rett før servering.

Server
4

Anrett spinatris på tallerkener.

Topp med kikertekarri.

Topp med revet korianderblad og chiliflak [1/2 pose, 2P].

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.