Her har vi satt sammen en fortryllende kombinasjon av smakfulle ingredienser! Vi steker laks krydret med vårt eget Mamas Favoritt-krydder. Tilbehøret i dag er pestotoppede ostepoteter og en frisk capresesalat bestående av avokadoskiver, cherrytomater, gresk ost og basilikum. Retten serveres med aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
½ stk
Hvitløk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Bladpersille
250 g
Cherrytomater
1 stk
Avokado
1 pose
Basilikum
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
20 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
1 ss
Vann* (steg 2)
2.5 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 6)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.
Kok hele poteter (uskrelt) i 15-18 min, eller til møre.
I mellomtiden, halver cherrytomater.
Skjær gresk ost i tynne staver.
Finhakk persille, pinjekjerner og basilikum (spar noen blad til pynt).
Finhakk/press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Bland persille, pinjekjerner, basilikum, hvitløk, halvparten av revet ost, olivenolje [2,5 ss | 5 ss] og vann [1 ss | 2 ss] i en skål. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
TIPS: Tilsett litt mer vann i pestoen om den føles for tykk.
TIPS: Jo finere ingrediensene til pestoen hakkes, jo bedre!
Når potetene er møre, overfør til et stekebrett med bakepapir. Knus hver potet forsiktig med en gaffel. Drypp over en stor skvett olivenolje, krydre med en klype salt og strø over resterende finrevet ost.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gyllen brune.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og Mamas Favoritt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu fisken og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet får en matt farge på innsiden.
Rett før servering, skjær avokado i to, fjern stein og bruk en skje for å skrape ut innmaten. Skjær i tynne skiver.
Anrett fisk på tallerkener.
Legg poteter ved siden av og topp med pesto.
Legg cherrytomater, avokado og gresk salatost lagvis på siden. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og pynt med resterende basilikumblad.
Server aioli på siden som dipp.