Ovnsbakt kylling i kremet soppsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt kylling i kremet soppsaus

Ovnsbakt kylling i kremet soppsaus

med rosmarinpoteter og valnøttsalat

Kyllingfileten blir ekstra mør og saftig når den først brunes i pannen, og så stekes i ovnen. Det har vi gjort i denne retten, og kan dermed friste med en luksuriøs og spennende kyllingrett som alle rundt bordet vil like. Som tilbehør ovnsbaker vi potetterninger krydret med fersk rosmarin. Kyllingen og potetene toppes med en fyldig soppsaus laget med fløte, rødvinssaus og hvitløk, og serveres med en sprø valnøttsalat med kål og syltet sjalottløk på siden.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sulfitter
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ stk

Rosmarin

300 g

Kyllingbryst

100 g

Østershatter

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Kyllingbuljong

½ stk

Sitron

1 stk

Sjalottløk

150 g

Kålblanding

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Smør (steg 4)

2 ss

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier767 kcal
Energi (kj)3210 kj
Fett38.3 g
Mettet fett14.8 g
Karbohydrater59.3 g
Sukker13.2 g
Protein47.3 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Finhakk rosmarinblader [1/2 pose, 2P].

Legg potet på en side av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, rosmarin, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

Sylt sjalottløk
2

Halver og skjær sjalottløk i tynne skiver.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Bland sjalottløk og sitronsaft [1 ss | 2 ss] i en liten skål, og sett til side.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Stek i 2 min per side, eller til brunet. Legg kylling over på den andre siden av stekebrettet med potet, og stek i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag soppsaus
4

I mellomtiden, grovhakk sopp.

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek sopp, hvitløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3-4 min, eller til brunet.

Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], rødvinssaus, kyllingbuljong, vann [2 ss | 4 ss] og en klype pepper. La putre i 2-3 min.

Bland salat
5

Bland kålblanding, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i skålen med syltet sjalottløk.

Server
6

Anrett kylling, potet og salat på tallerkener.

Øs saus over kylling og topp salat med valnøtter.