Kyllingfileten blir ekstra mør og saftig når den først brunes i pannen, og så stekes i ovnen. Det har vi gjort i denne retten, og kan dermed friste med en luksuriøs og spennende kyllingrett som alle rundt bordet vil like. Som tilbehør ovnsbaker vi potetterninger krydret med fersk rosmarin. Kyllingen og potetene toppes med en fyldig soppsaus laget med fløte, rødvinssaus og hvitløk, og serveres med en sprø valnøttsalat med kål og syltet sjalottløk på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ stk
Rosmarin
300 g
Kyllingbryst
100 g
Østershatter
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Kyllingbuljong
½ stk
Sitron
1 stk
Sjalottløk
150 g
Kålblanding
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Smør (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Finhakk rosmarinblader [1/2 pose, 2P].
Legg potet på en side av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, rosmarin, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
Halver og skjær sjalottløk i tynne skiver.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Bland sjalottløk og sitronsaft [1 ss | 2 ss] i en liten skål, og sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Stek i 2 min per side, eller til brunet. Legg kylling over på den andre siden av stekebrettet med potet, og stek i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, grovhakk sopp.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp, hvitløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3-4 min, eller til brunet.
Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], rødvinssaus, kyllingbuljong, vann [2 ss | 4 ss] og en klype pepper. La putre i 2-3 min.
Bland kålblanding, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i skålen med syltet sjalottløk.
Anrett kylling, potet og salat på tallerkener.
Øs saus over kylling og topp salat med valnøtter.