Kremet østershatt-'laksa' og sukkererter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kremet østershatt-'laksa' og sukkererter

med salte peanøtter og fersk koriander

Vi lar oss inspirere av det sørøst-asiatiske kjøkkenet, og svinger sammen en enkel og nydelig nudelrett som står klar på under en halvtime. Kokte mie-nudler blandes i en deilig laksasaus laget med kokosmelk, soyasaus, gulrot, løk, hvitløk, sukkererter og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. Samtidig ovnsbaker vi østerssopp som tilføyer retten en herlig umamismak. Til slutt topper vi det hele med et dryss fersk koriander og chili.

Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

½ pose

Sukkererter

1 pose

Koriander

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

½ stk

Rød chili

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

180 ml

Kokosmelk

100 g

Østershatter

150 g

Mie-nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til sopp

1 dl

Spart nudelvann

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier603 kcal
Energi (kj)2521 kj
Fett26 g
Mettet fett15 g
Karbohydrater69.9 g
Sukker11.2 g
Protein17.4 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak sopp
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann.

Legg sopp på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 15-17 min, eller til gyllen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

2

Kok nudler i 4-6 min, eller til 'al dente'.

Spar litt nudelvann i en kopp, og hell av resten. Skyll nudler under kaldt vann.

3

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Halver sukkererter på langs.

Halver lime.

4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og gulrot i 3-4 min, eller til myke.

Tilsett hvitløk, Ga-Laksa og gul karripasta, og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kokosmelk, soyasaus og nudelvann. Kok opp, senk til middels lav varme og la putre i 3 min.

Tilsett sukkererter og kok videre i 3 min.

5

Bland nudler i sausen.

Tilsett limesaft, salt og en klype pepper.

6

Anrett laksa i skåler.

Topp med sopp.

Garner med peanøtter, chili og koriander.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.