Laksa med østerssopp og sukkererter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laksa med østerssopp og sukkererter

Laksa med østerssopp og sukkererter

med salte peanøtter og fersk koriander

Vi lar oss inspirere av det sørøst-asiatiske kjøkkenet, og svinger sammen en enkel og nydelig nudelrett som står klar på under en halvtime. Kokte nudler blandes i en deilig laksasaus laget med kokosmelk, soyasaus, gulrot, løk, hvitløk, sukkererter og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. Samtidig ovnsbaker vi østerssopp som tilføyer retten en herlig umamismak. Til slutt topper vi det hele med et dryss fersk koriander og chili.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Melkefri
Plantebasert
Allergener:
Hvete
Gluten
Peanøtter
Soya
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pose

Sukkererter

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

150 g

Udonnudler, tørkede

(Inneholder Hvete, Gluten)

g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

100 g

Østershatter

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Gulrot

180 ml

Kokosmelk

1 pose

Koriander

½ stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til sopp

1 dl

Spart nudelvann

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier622 kcal
Energi (kj)2603 kj
Fett25.5 g
Mettet fett15.3 g
Karbohydrater75.9 g
Sukker11.5 g
Protein18.1 g
Natrium225 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak sopp
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann.

Legg sopp på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 15-17 min, eller til gyllen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Kok nudler
2

Kok nudler i 4-6 min, eller til 'al dente'.

Spar litt nudelvann i en kopp, og hell av resten. Skyll nudler under kaldt vann.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Halver sukkererter på langs.

Halver lime.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og gulrot i 3-4 min, eller til myke.

Tilsett hvitløk, Ga-Laksa og gul karripasta, og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kokosmelk, soyasaus og nudelvann. Kok opp, senk til middels lav varme og la putre i 3 min.

Tilsett sukkererter og kok videre i 3 min.

Tilsett nudler
5

Bland nudler i sausen.

Tilsett limesaft, salt og en klype pepper.

Server
6

Anrett laksa i skåler.

Topp med sopp.

Garner med peanøtter, chili og koriander.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.