Libanesisk kikertsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanesisk kikertsalat

Libanesisk kikertsalat

med hvitløksnaan og mild hummusdressing

I dag har vi ikke spart på krydderet! Du kan glede deg til mange spennende smaksnyanser i denne retten! Vi krydrer kikerter med vår herlige krydderblanding, Mamas Favoritt, og ovnsbaker dem til perfeksjon. Vi bygger opp vår libanesiske kikertsalat med tomat, salat, agurk, avokado og ovnsbakte kikerter. Lekkert tilbehør er sprø hvitløksnaanbrød og en deilig kremet hummusdressing.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Egg
Sesam
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kikerter

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

1 stk

Salat

1 stk

Avokado

1 stk

Agurk

1 pose

Bladpersille

50 g

Hummus

(Inneholder Sesam)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

2 stk

Naanbrød

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Hvetemel (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1010 kcal
Energi (kj)4224 kj
Fett57.3 g
Mettet fett13.8 g
Karbohydrater87.8 g
Sukker13.7 g
Protein23.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Forbered kikerter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta smør* ut av kjøleskapet. Hell væsken av kikerter. Bland kikerter, olivenolje* [1 ss | 2 ss], hvetemel* [1 ss | 2 ss], Mamas Favoritt og salt* [½ ts | 1 ts] i en skål.

Bak kikerter
2

Fordel kikerter på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 20 min, eller til gylne. La dem avkjøle.

Bland salat
3

Press eller finhakk hvitløk. Skjær tomat i 2 cm biter. Grovhakk hjertesalat. Skjær agurk i tynne, halve skiver. Del avokado i to, fjern steinen, grav innmat ut med skje og skjær i 2 cm biter. Finhakk persille. Bland tomat, salat, agurk og avokado i en stor skål. Tilsett olivenolje* [½ ss | 1 ss] og krydre med en klype salt* og pepper*.

Lag hvitløksnaan
4

Bland hvitløk, smør* [1 ss | 2 ss], olivenolje* [1 ss | 2 ss] og halvparten av persillen i en skål. Når kikertene har 5 min igjen av steketiden; smør hvitløkssmør på naanbrød og plasser på et nytt stekebrett med bakepapir. Bak hvitløksnaan i ovnen i 5-6 min.

Lag hummusdressing
5

Bland yoghurt, hummus og salt* [¼ ts | ½ ts] i en liten skål. Krydre med en klype pepper*.

Server
6

Anrett salat i dype tallerkener. Topp med kikerter og drypp med hummusdressing. Pynt med resterende persille. Del hvitløksnaan i to og server ved siden av.