I dag har vi ikke spart på krydderet! Du kan glede deg til mange spennende smaksnyanser i denne retten! Vi krydrer kikerter med vår herlige krydderblanding, Mamas Favoritt, og ovnsbaker dem til perfeksjon. Vi bygger opp vår libanesiske kikertsalat med tomat, salat, agurk, avokado og ovnsbakte kikerter. Lekkert tilbehør er sprø hvitløksnaanbrød og en deilig kremet hummusdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kikerter
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Tomat
1 stk
Salat
1 stk
Avokado
1 stk
Agurk
1 pose
Bladpersille
50 g
Hummus
(Inneholder Sesam)
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 stk
Naanbrød
1 ss
Smør (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
1 ss
Hvetemel (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta smør* ut av kjøleskapet. Hell væsken av kikerter. Bland kikerter, olivenolje* [1 ss | 2 ss], hvetemel* [1 ss | 2 ss], Mamas Favoritt og salt* [½ ts | 1 ts] i en skål.
Fordel kikerter på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 20 min, eller til gylne. La dem avkjøle.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær tomat i 2 cm biter. Grovhakk hjertesalat. Skjær agurk i tynne, halve skiver. Del avokado i to, fjern steinen, grav innmat ut med skje og skjær i 2 cm biter. Finhakk persille. Bland tomat, salat, agurk og avokado i en stor skål. Tilsett olivenolje* [½ ss | 1 ss] og krydre med en klype salt* og pepper*.
Bland hvitløk, smør* [1 ss | 2 ss], olivenolje* [1 ss | 2 ss] og halvparten av persillen i en skål. Når kikertene har 5 min igjen av steketiden; smør hvitløkssmør på naanbrød og plasser på et nytt stekebrett med bakepapir. Bak hvitløksnaan i ovnen i 5-6 min.
Bland yoghurt, hummus og salt* [¼ ts | ½ ts] i en liten skål. Krydre med en klype pepper*.
Anrett salat i dype tallerkener. Topp med kikerter og drypp med hummusdressing. Pynt med resterende persille. Del hvitløksnaan i to og server ved siden av.