Libanesisk linsesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanesisk linsesalat

Libanesisk linsesalat

med tahinidressing og sprø za'atar chips

Dagens middag inviterer til en libanesisk grønnsaksfest. Vi snakker gulrot, rødbete, løk, grønne linser og vår utvalgte kålblanding som enkelt tilberedes på null komma niks. Spisskummen gir retten den gode og karakteristiske smaken av Midtøsten. Vi skal også servere en tahini-dressing, som gir retten et festlig preg av nøtter og sesamfrø, og sprø za’atar-chips. Za’atar er en urt og en libanesisk krydderblanding.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Sesam
Gluten
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Spisskummin, støtt

150 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

2 stk

Gulrot

8 g

Za'atar

(Inneholder Sesam)

½ stk

Sitron

2 stk

Rødbete

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ pakke

Grønne linser

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

25 g

Tahini

(Inneholder Sesam)

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

100 g

Salatblanding

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Sukker (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier889 kcal
Energi (kj)3719 kj
Fett52.7 g
Mettet fett14.2 g
Karbohydrater73.9 g
Sukker25.1 g
Protein24.4 g
Natrium67.9 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær gulrot og rødbete (uskrelt) i 2 cm kuber. 

Skjær løk i 2 cm båter. 

Overfør alt til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med spisskummin, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper og bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.  

Bland yoghurt
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk. 

Bland yoghurt, majones, hvitløk, tahini, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [2 ss | 4 ss] i en liten skål. Sett til side.

Forbered tortillabrød
3

Skjær tortillabrød i 2 cm ruter. 

Vend tortilla sammen med en skvett olivenolje, za'atar og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. 

Fordel i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir. Sett til side.

Ovnsbak linser
4

I mellomtiden, skyll grønne linser [1/2 pakke, 2P]. 

Når grønnsakene har 5 min igjen i ovnen, legg linser på stekebrettet og bland sammen. 

Stek ut steketiden. 

Sett tortillabrød inn i ovnen. Bak i 4-5 min, eller til gylne.

Bland sammen
5

Avkjøl grønnsaker og tortillabrød. 

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to. 

Bland kålblanding, en skvett sitronsaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål. 

Rett før servering, bland sammen ovnsbakte grønnsaker og kålblandingen.

Server
6

Anrett kål- og linseblanding i dype tallerkener.

Drypp tahini-dressing over. 

Topp med tortillachips og smuldret salatost [1/2 pakke, 2P]. Strø over resterende za'atar fra stekebrettet.