Dagens middag inviterer til en libanesisk grønnsaksfest. Vi snakker gulrot, rødbete, løk, grønne linser og vår utvalgte kålblanding som enkelt tilberedes på null komma niks. Spisskummen gir retten den gode og karakteristiske smaken av Midtøsten. Vi skal også servere en tahini-dressing, som gir retten et festlig preg av nøtter og sesamfrø, og sprø za’atar-chips. Za’atar er en urt og en libanesisk krydderblanding.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Spisskummin, støtt
150 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 stk
Gulrot
8 g
Za'atar
(Inneholder Sesam)
½ stk
Sitron
2 stk
Rødbete
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ pakke
Grønne linser
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
25 g
Tahini
(Inneholder Sesam)
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløk
100 g
Salatblanding
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
3 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Sukker (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær gulrot og rødbete (uskrelt) i 2 cm kuber.
Skjær løk i 2 cm båter.
Overfør alt til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med spisskummin, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, majones, hvitløk, tahini, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [2 ss | 4 ss] i en liten skål. Sett til side.
Skjær tortillabrød i 2 cm ruter.
Vend tortilla sammen med en skvett olivenolje, za'atar og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
Fordel i et jevnt lag på et stekebrett med bakepapir. Sett til side.
I mellomtiden, skyll grønne linser [1/2 pakke, 2P].
Når grønnsakene har 5 min igjen i ovnen, legg linser på stekebrettet og bland sammen.
Stek ut steketiden.
Sett tortillabrød inn i ovnen. Bak i 4-5 min, eller til gylne.
Avkjøl grønnsaker og tortillabrød.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Bland kålblanding, en skvett sitronsaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål.
Rett før servering, bland sammen ovnsbakte grønnsaker og kålblandingen.
Anrett kål- og linseblanding i dype tallerkener.
Drypp tahini-dressing over.
Topp med tortillachips og smuldret salatost [1/2 pakke, 2P]. Strø over resterende za'atar fra stekebrettet.