I dag er det tid for hjemmelagde, saftige mais- og baconlapper. Vi skal også fylle lappene med grønnsaker og spennende krydder. Lappene serveres med en smakfull kålsalat med blant annet reddiker og en frisk dilldressing som passer perfekt til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
2 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 stk
Tomat
75 g
Reddiker
1 boks
Mais
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
2 g
Hvitløksflørt
1 pose
Dill
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
150 g
Kålblanding
3 ss
Hvetemel (steg 3)
2 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min, til gyllen. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. La fettet være igjen i stekepannen.
Riv gulrot (uskrellet). Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær tomat i 2 cm båter. Skjær reddiker i tynne skiver. Hell væsken av maisen.
Visp egg* [2 stk | 4 stk] i en skål. Bland inn gulrot, mais, bacon, vårløk, mozzarella, hvitløksflørt [½ pakke, 2P], hvetemel* [3 ss | 6 ss], salt* [½ ts | 1 ts] og en klype pepper*.
Varm opp stekepannen med baconfett på middels høy varme. Tilsett nok olivenolje* til å dekke bunnen til pannen. Form farsen til 2 stk. lapper per person. Trykk dem flate med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Legg på en tallerken med kjøkkenpapir. Bruk gjerne to stekepanner hvis du ikke får plass i én. VIKTIG: Ikke snu kakene for tidlig, da kan de falle fra hverandre
Finhakk dill. Bland yoghurt og dill i en skål. Bland kålblanding, tomater og reddiker i en skål. Tilsett evt. en skvett olivenolje* om du ønsker. Rør inn halvparten av dilldressingen og krydre med en klype salt* og pepper*.
Anrett mais- og baconlapper og kålsalat på tallerkener. Server resterende dilldressing på siden.