Får vi friste med en lynrask og fargerik vegetarkarri? Vi lar blomkålbuketter godgjøre seg i en krydret karrisaus av kokosmelk, og serverer gryten på en seng av hvitløksduftende jasminris toppet med mango, urter, chili og cashewnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
10 g
Ingefærpasta
1 stk
Løk
1 stk
Blomkålbuketter
4 g
Goan Xacuti
4 g
Mild Mahal
1 boks
Tomatpure
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
180 ml
Kokosmelk
1 stk
Mango
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
1 g
Chiliflak
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
1 dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris, ingefærpasta og salt. La småkoke under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen.
I mellomtiden, finhakk løk.
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.
Stek løk og blomkål i 2-3 min, eller til løk mykner.
Tilsett Mild Mahal og Goan Xacuti og stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett tomatpure, soyasaus, kokosmelk, vann, salt og en klype pepper. La småkoke i 2-3 min, eller til saus tykner noe.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.
Riv mynte og koriander i grove biter.
Anrett ris og karri i skåler.
Topp med mango, urter, chiliflak og cashewnøtter.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.