Malaysisk kyllinglaksa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Malaysisk kyllinglaksa

Malaysisk kyllinglaksa

med hvitløksris og karristekt pak choi

Prøv malaysisk mat i dag! Server hvitløksris og kyllingstrimler med en smakfull saus laget av kokosmelk, pak choi og paprika. Sausen smaker du til med karripulver og vår egne krydderblanding, Ga-Laksa. By familien på en ekte smaksopplevelse med denne innbydende og gode retten!

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

1 stk

Pak choi

1 stk

Lime

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

250 ml

Kokosmelk

4 g

Curry-On

4 g

Ga-Laksa

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier911 kcal
Energi (kj)3813 kj
Fett50.2 g
Mettet fett28.7 g
Karbohydrater73.4 g
Sukker9.5 g
Protein38.6 g
Natrium6.3 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes. 

Forbered råvarer
2

Grovhakk paprika (uten frø) og pak choi.

Skjær lime i båter.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min, til brunet. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.

OBS! Kyllingen blir stekt ferdig i steg 5.

Stek paprika
4

Tilsett paprika, Curry-on og Ga-Laksa og stek i 2-3 min.

Bland laksa
5

Tilsett kokosmelk, soyasaus, en skvett limesaft og kylling. La putre i 3-4 min.

Tilsett pak choi det siste minuttet. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett ris og kyllinglaksa i dype tallerkener.

Server resterende limebåter på siden og press en skvett limesaft over.