I dag skal vi lage en herlig luksusrett som du kan servere gjester, eller skjemme bort familien litt ekstra. Vi skal lage en mørbrad av storfe som vi marinerer. Tilbehøret i dag er en tomatsalat med agurk, sjalottløk, ruccola og persille, pommes frites krydret med rosmarin og en rødvinssaus som binder alt sammen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
6 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Rosmarin
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
½ stk
Sjalottløk
40 g
Ruccola
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
2 stk
Tomat
300 g
Storfe mørbrad
2 ss
Olivenolje (steg 2)
½ dl
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 1)
Sett ovnen 240°/220°C (varmluft).
Ta kjøttet ut av kjøleskapet, så det oppnår romtemperatur og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Plukk og finhakk rosmarinblader [1/2 stk, 2P].
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med rosmarin og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland Middelhavsdrøm, hvitløk, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype pepper i en skål. Legg kjøttet i skålen og bland godt, til dekket med krydder.
Sett til side for marinering.
Skjært tomat i båter.
Skjær agurk i halve skiver.
Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].
Skyll ruccola.
Legg ruccola, tomat, agurk, sjalottløk, balsamico [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Vent med å blande sammen til rett før servering, slik at ruccolaen ikke blir slapp.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Når oljen er varm, brun kjøttet i 1 min på hver side. Senk varmen litt, og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare.
Pakk inn i folie, og la hvile til servering. Biffen vil fortsette å steke i folien.
TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min om du liker den godt stekt.
Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og rødvinssaus i stekepannen og rør godt. Kok opp på middels høy varme, og la småkoke i 1-2 min.
TIPS: Ikke vask stekepannen, kraften fra kjøttet vil gi smak til sausen.
Skjær biff i skiver og anrett på tallerkener med salat.
Hell rødvinssaus over biffen.
Server poteter og aioli på siden.