Marinert biff og rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinert biff og rødvinssaus

Marinert biff og rødvinssaus

med rosmarin-pommes frites og tomatsalat

I dag skal vi lage en herlig luksusrett som du kan servere gjester, eller skjemme bort familien litt ekstra. Vi skal lage en mørbrad av storfe som vi marinerer. Tilbehøret i dag er en tomatsalat med agurk, sjalottløk, ruccola og persille, pommes frites krydret med rosmarin og en rødvinssaus som binder alt sammen.

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Rosmarin

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

½ stk

Sjalottløk

40 g

Ruccola

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

2 stk

Tomat

300 g

Storfe mørbrad

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier800 kcal
Energi (kj)3348 kj
Fett45.6 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater56.7 g
Sukker11 g
Protein41.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen 240°/220°C (varmluft). 

Ta kjøttet ut av kjøleskapet, så det oppnår romtemperatur og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts]. 

Plukk og finhakk rosmarinblader [1/2 stk, 2P].

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med rosmarin og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.  

Mariner kjøtt
2

Finhakk eller press hvitløk.

Bland Middelhavsdrøm, hvitløk, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype pepper i en skål. Legg kjøttet i skålen og bland godt, til dekket med krydder.

Sett til side for marinering.

Bland salat
3

Skjært tomat i båter. 

Skjær agurk i halve skiver. 

Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].

Skyll ruccola. 

Legg ruccola, tomat, agurk, sjalottløk, balsamico [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Vent med å blande sammen til rett før servering, slik at ruccolaen ikke blir slapp.

Stek biff
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Når oljen er varm, brun kjøttet i 1 min på hver side. Senk varmen litt, og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. 

Pakk inn i folie, og la hvile til servering. Biffen vil fortsette å steke i folien.

TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min om du liker den godt stekt. 

Lag saus
5

Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og rødvinssaus i stekepannen og rør godt. Kok opp på middels høy varme, og la småkoke i 1-2 min. 

TIPS: Ikke vask stekepannen, kraften fra kjøttet vil gi smak til sausen.

Server
6

Skjær biff i skiver og anrett på tallerkener med salat.

Hell rødvinssaus over biffen.

Server poteter og aioli på siden.