Marinert biff og rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinert biff og rødvinssaus

Marinert biff og rødvinssaus

med rosmarin-pommes frites og tomatsalat

I dag skal vi lage en herlig luksusrett som du kan servere gjester, eller skjemme bort familien litt ekstra. Vi skal lage en mør og god mørbrad av storfe som vi marinerer. Tilbehøret i dag er en tomatsalat med agurk, sjalottløk, ruccola og persille, pommes frites krydret med rosmarin og en rødvinssaus som binder alt sammen.

Tags:
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

½ stk

Sjalottløk

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Middelhavsdrøm

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

40 g

Ruccola

300 g

Storfe mørbrad

2 stk

Tomat

½ stk

Rosmarin

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til poteter

2 ss

Olje til marinade

¼ ts

Salt til salat

½ dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier800 kcal
Energi (kj)3348 kj
Fett45.6 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater56.7 g
Sukker11 g
Protein41.5 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen 240°/220°C (varmluft).

Ta kjøttet ut av kjøleskapet, så det oppnår romtemperatur og krydre med salt.

Plukk og finhakk rosmarinblader.

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med rosmarin og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Mariner kjøtt
2

Finhakk eller press hvitløk.

Bland Middelhavsdrøm, hvitløk, olivenolje og en klype pepper i en skål. Legg kjøttet i skålen og bland godt, til dekket med krydder.

Sett til side for marinering.

Bland salat
3

Skjært tomat i båter.

Skjær agurk i halve skiver.

Finhakk sjalottløk.

Skyll ruccola.

Legg ruccola, tomat, agurk, sjalottløk, balsamico og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Vent med å blande sammen til rett før servering, slik at ruccolaen ikke blir slapp.

Stek biff
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Når oljen er varm, brun kjøttet i 1 min på hver side. Senk varmen litt, og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare.

Pakk inn i folie, og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke i folien.

TIPS: Stek biffen i ytterligere 1-2 min om du liker den godt stekt.

Lag saus
5

Tilsett vann og rødvinssaus i stekepannen og rør godt. Kok opp på middels høy varme, og la småkoke i 1-2 min.

TIPS: Ikke vask stekepannen, kraften fra kjøttet vil gi smak til sausen.

Server
6

Skjær biff i skiver og anrett på tallerkener med salat.

Hell rødvinssaus over biffen.

Server poteter og aioli på siden.