En fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og flotte farger. Dagens bowl inneholder perfekt stekt kylling, appelsincouscous med mandler og ovnsbakte grønnsaker. Alt toppes med en kremet persilledressing med aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 pose
Bladpersille
½ stk
Appelsin
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
12.5 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
2.5 dl
Vann (steg 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær rødløk i 2 cm båter.
Overfør grønnsaker til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 15-25 min, eller til møre.
Krydre kylling med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Overfør kylling til stekebrettet med grønnsakene, og bak i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa i midten.
I mellomtiden, kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en mellomstor kjele.
Tilsett couscous, rør, legg på lokk og fjern fra varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp med en gaffel.
I mellomtidne, skrell gulrot i lange tynne bånd.
Finhakk persille.
Del appelsin i to.
Grovhakk mandler.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland majones [1/2 pose, 2P], yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.
Bland mandler og persille sammen med couscous. Press appelsinsaft [1/2 stk, 2P] over og bland godt.
Skjær kylling i 2 cm tykke skiver.
Anrett appelsin- og mandelcouscous i skåler.
Anrett grønnsaker på den ene siden og kylling på den andre siden.
Topp med gulrotbånd og en klatt dressing i midten.