Tagine er en nordafrikansk rett med masse krydder og god smak. Vår marokkanske variant inneholder butternutgresskar, gulrot, løk, honning, kikerter og chili. Vi serverer vår tagine med couscous blandet med persille og mandler, og topper alt med gresk salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pakke
Kikerter
½ stk
Butternutgresskar
1 boks
Tomatpure
1 stk
Løk
4 g
Saha-Ras
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 g
Chiliflak
1 stk
Sitron
12.5 g
Honning
1 pose
Bladpersille
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter)
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Gulrot
1 ss
Smør (steg 1)
4 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 4)
2.5 dl
Vann (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Finhakk løk.
Varm opp en kjele på middels varme. Tilsett smør [1 ss | 2 ss] når kjelen er varm.
Stek løk og en klype salt i 5 min, eller til myk.
Tilsett tomatpuré og Saha-Ras og stek i 30 sek.
Tilsett chiliflak, grønnsaksbuljong og vann [4 dl | 8 dl]. Kok opp.
TIPS: Dropp chili om du ikke liker sterk mat.
Del butternutgresskar [½ stk, 2P] i to, fjern frøene og skrell. Skjær i 2 cm biter.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm halvmåner.
Legg butternutgresskar og gulrot i det kokende vannet. Dekk til med lokk og la småkoke på middels varme i 18-20 min, til møre.
Finhakk persille og mandler.
Skyll kikerter [½ pakke, 2P] under kaldt vann.
Smuldre gresk salatost.
Skjær sitron i båter.
Når grønnsakene har 10 min igjen, tilsett honning [½ pakke, 2P] og kikerter [½ pakke, 2P] i kjelen. Kok i ytterligere 10 min uten lokk. Tilsett sitronsaft [2 ss | 4 ss] og kryde med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper rett før servering.
Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] og salt [½ ts | 1 ts] i en ny kjele.
Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss]. Rør, dekk til med lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp med en gaffel.
Rør inn halvparten av mandlene og halvparten av persillen i kjelen. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett tagine i dype tallerkener.
Strø over gresk salatost og pynt med resterende persille og mandler.
Server couscous på siden med resterende sitronbåter.