Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I kveld frister vi med en fantastisk alt-i-ett rett, inspirert av Midtøsten. Kveldens herlige tallerken inneholder stekt haollumi og løk med honning og chili, hvitløksris og en syrlig tranebærsalat med kål og sitron. Vi topper vår halloumibowl med en mild persille-yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
4 g
Saha-Ras
12.5 g
Honning
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
150 g
Kålblanding
½ stk
Sitron
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Rødløk
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
½ g
Chiliflak
1 stk
Hvitløk
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør [½ ss | 1 ss] i en mellomstor gryte på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek.
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 5,5 dl]. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær halloumi i 2 cm biter.
Del løk i to og skjær i tynne skiver.
Bland halloumi, løk, Saha-Ras, og chiliflak [½ pakke, 2P] i en mellomstor skål.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Finhakk persille.
Bland yoghurt, persille og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
Skjær sitron i to [1/2 stk, 2P].
Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
Bland inn kålblanding og tranebær.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på middels høy varme i en stor stekepanne.
Stek halloumi i 6-7 min, til gyllen.
Fjern fra varmen og bland inn honning [1/2 pakke, 2P].
Fordel halloumi, kålsalat og ris i dype tallerkener.
Topp med en klatt persilleyoghurt.