Muhammara er en velsmakende dipp med opprinnelse i Midtøsten. Vår herlige variant inneholder røkt paprikapulver, valnøtter, calabresepesto og chiliflak. Vi serverer den med en frisk utrebulgur laget med persille, ovnsbakt paprika og løk og aubergine, med myke pitabrød og forfriskende yoghurt som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Aubergine
2 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Rødløk
½ stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
4 g
Saha-Ras
60 g
Calabresepesto
1 g
Chiliflak
2 g
Røkt paprikapulver
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
2 ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bland olivenolje [2 ss | 4 ss], Saha-Ras, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en liten skål.
Skjær paprika i 2 cm store biter.
Skjær løk i 2 cm brede båter.
Del aubergine i to på langs.
Skjær et sikksakk-mønster med 1 cm mellomrom på innsiden av aubergine.
Plasser aubergine med skjært side opp på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Pensle krydderolje på toppen.
Fordel paprika og løk på den andre siden av stekebrettet. Drypp over olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland.
Bak i ovnen i 20-30 min, til myke.
I mellomtiden, kok opp en kjele med vann [2 1/2 dl | 4 1/2 dl].
Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels lav varme.
La putre under lokk i 9-10 min, eller til mykt.
I mellomtiden, grovhakk valnøtter.
Bland røkt paprikapulver [1/2 pose, 2P], valnøtter, calabresepesto og chiliflak i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Når det gjenstår 4 min av grønnsakenes steketid, legg pitabrød på en rist i ovnen og varm i 3-4 min.
Grovhakk persille.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Bland persille, bakt paprika og løk, en skvett sitronsaft og en klype salt i kjelen med bulgur rett før servering.
Anrett bulgur i dype tallerkener.
Topp med aubergine, muhammara og yoghurt.
Server pitabrød på siden.