I dag eksperimenterer vi med den elskede tacoen, og gjør den enda mer streetfood-aktig med ovnsbakte potetbåter vendt i bacon og jalapeno, servert med majones. Barbacoa er en matlagingsmetode som kommer fra Karibia, og handler om å langtidskoke kjøtt, gjerne over åpen flamme. Vi skal derfor tilberede saftig pulled beef krydret med røkt paprika. I tillegg fyller vi tortillabrødene med avokadosalsa, syltet rødløk og et dryss koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Pulled beef
1 stk
Rødløk
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
20 g
Sriracha
4 g
Røkt paprikapulver
500 g
Poteter
1 stk
Jalapeno
70 g
Bacon, terninger
2 stk
Tomat
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i båter.
Overfør potetbåter til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Skjær lime i båter. Press saft fra halvparten av lime i en liten skål.
Tilsett sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og rødløk.
Vend rødløk i væsken og sett til side.
Del jalapeno i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Når potetbåtene har 10 min igjen i ovnen, strø bacon [1/2 pakke, 2P] og jalapeno over potetene.
Stek ut tiden, eller til bacon er gyllen.
TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.
Bland pulled beef, inkludert kraft fra pakken, vann [1/2 dl | 1 dl] og røkt paprikapulver i en kjele med lokk.
Varm opp på middels varme og la putre under lokk i 12-14 min.
I mellomtiden, del avokado i to, fjern stein og ta ut innmaten med en skje.
Skjær avokado og tomat i 2 cm biter.
Bland avokado, tomat og saft fra resterende lime i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
I mellomtiden, finhakk koriander.
Bruk to gafler og riv pulled beef i strimler. Tilsett sriracha til kjelen og bland godt.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Anrett tortillabrød på tallerkener og legg pulled beef, avokadosalsa og syltet rødløk lagvis.
Pynt med koriander.
Anrett baconpotetbåter i skåler ved siden av og hell over en klatt majones.