topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk bønneburger

Meksikansk bønneburger

med kremet avokadomos og cajunkrydret pommes frites

Meksikansk bønneburger med kremet avokadomos og cajunkrydret pommes frites

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvete
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

1 pakke

Svarte bønner

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

5 g

Tex-Mex

½ stk

Lime

1 pose

Gressløk

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Tomat

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

1 stk

Avokado

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier921 kcal
Energi (kj)3855 kj
Fett29.3 g
Mettet fett11.1 g
Karbohydrater121.2 g
Sukker19.1 g
Protein32.9 g
Natrium142.6 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt* og pepper*. Stek i ovnen i 23-30 min, til gylne. Del rødløk i to. Skjær den ene halvdelen i tynne skiver. Overfør til en skål og krydre med en stor klype salt*. Sett til side. TIPS: Dette gjør løken mykere og mildere. Saltet blir skylt av senere.

Form bønneburgere
2

Press eller finhakk hvitløk. Finhakk resterende rødløk. Skyll svarte bønner i en sil. Bland bønner, finhakket rødløk og hvitløk i en skål. Mos med potetmoser eller en gaffel. Bland inn panko, Tex-Mex, vann* [1 ss | 2 ss], salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Form bønnedeig til 2 cm tykke burgere (1 per person). 

Bland rømmedressing
3

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek bønneburgere i 3-4 min på hver side. Riv en stor klype limeskall og del lime i to. Finhakk gressløk. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], gressløk, limeskall og en klype salt* i en liten skål. Skjær tomat i tynne skiver. Del burgerbrød i to. TIPS: Ikke snu burgerne for tidlig, da kan de smuldre. 

Smelt ost
4

Strø mozzarella over ferdige bønneburgere i stekepannen og overfør forsiktig til stekebrettet med pommes frites. Fordel burgerbrødene direkte på risten i ovnen. Stek bønneburger i ovnen i 3-4 min, eller til osten har smeltet og burgerbrødene er gjennomvarme.

Lag avokadomos
5

Del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. 

Mos avokado i en liten skål. Bland inn en stor skvett limesaft og krydre med en klype salt* og pepper*. Skyll løk under kaldt vann* for å fjerne overflødig salt. TIPS: Du kan også skjære avokado i tynne skiver, hvis den er for hard.

Server
6

Smør bunnen av burgerbrødene med rømmedressing og toppen med avokadomos. Bygg burgere med bønneburger, tomat og rødløk. Server cajunkrydret pommes frites og resterende rømmedressing ved siden av.