Meksikansk bønneburger med kremet avokadomos og cajunkrydret pommes frites
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rødløk
1 pakke
Svarte bønner
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
5 g
Tex-Mex
½ stk
Lime
1 pose
Gressløk
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
1 stk
Avokado
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt* og pepper*. Stek i ovnen i 23-30 min, til gylne. Del rødløk i to. Skjær den ene halvdelen i tynne skiver. Overfør til en skål og krydre med en stor klype salt*. Sett til side. TIPS: Dette gjør løken mykere og mildere. Saltet blir skylt av senere.
Press eller finhakk hvitløk. Finhakk resterende rødløk. Skyll svarte bønner i en sil. Bland bønner, finhakket rødløk og hvitløk i en skål. Mos med potetmoser eller en gaffel. Bland inn panko, Tex-Mex, vann* [1 ss | 2 ss], salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Form bønnedeig til 2 cm tykke burgere (1 per person).
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek bønneburgere i 3-4 min på hver side. Riv en stor klype limeskall og del lime i to. Finhakk gressløk. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], gressløk, limeskall og en klype salt* i en liten skål. Skjær tomat i tynne skiver. Del burgerbrød i to. TIPS: Ikke snu burgerne for tidlig, da kan de smuldre.
Strø mozzarella over ferdige bønneburgere i stekepannen og overfør forsiktig til stekebrettet med pommes frites. Fordel burgerbrødene direkte på risten i ovnen. Stek bønneburger i ovnen i 3-4 min, eller til osten har smeltet og burgerbrødene er gjennomvarme.
Del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje.
Mos avokado i en liten skål. Bland inn en stor skvett limesaft og krydre med en klype salt* og pepper*. Skyll løk under kaldt vann* for å fjerne overflødig salt. TIPS: Du kan også skjære avokado i tynne skiver, hvis den er for hard.
Smør bunnen av burgerbrødene med rømmedressing og toppen med avokadomos. Bygg burgere med bønneburger, tomat og rødløk. Server cajunkrydret pommes frites og resterende rømmedressing ved siden av.