Meksikansk kikertbowl med krydret yoghurt og fersk avokado.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvitløk
1 pakke
Kikerter
5 g
Tex-Mex
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
150 g
Spisskål, skåret
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
125 g
Cherrytomater
1 stk
Avokado
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/ 200°C (varmluft). Finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og bland godt. Senk varmen til middels lav og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, til risen er mør.
TIPS: Ikke løft lokket mens risen hviler.
Hell væsken av cannellinibønner.
Klapp cannellinibønner litt tørre med et kjøkkenhåndkle, og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med Tex-Mex, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 18-20 min, til gylne.
Skjær cherrytomater i to.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Fjern steinen og skjær avokado i tynne skiver. Topp med en skvett limesaft og en klype salt.
Plukk blader av koriander.
Bland spisskål, limesaft [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Massér kålen med hendene i 30 sek. Tilsett halvparten av korianderen og bland. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om du ønsker.
Bland yoghurt, Ay Cajun-ba og en klype salt i en skål. Du kan også tilsette en klype sukker om du ønsker.
Rør opp risen med en gaffel.
Fordel hvitløksris i dype tallerkener.
Forsett med med cannellinibønner, spisskål, cherrytomater og avokado.
Topp med en klatt yoghurt og strø over resterende koriander.
Press en skvett limesaft over om ønskelig.