Meksikansk cannellinibønnebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk cannellinibønnebowl

Meksikansk cannellinibønnebowl

med krydret yoghurt og fersk avokado

Meksikansk kikertbowl med krydret yoghurt og fersk avokado.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

1 pakke

Kikerter

5 g

Tex-Mex

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

150 g

Spisskål, skåret

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

125 g

Cherrytomater

1 stk

Avokado

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier639 kcal
Energi (kj)2673 kj
Fett20.8 g
Mettet fett7.3 g
Karbohydrater82.3 g
Sukker7.7 g
Protein18.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/ 200°C (varmluft). Finhakk eller press hvitløk. 

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og bland godt. Senk varmen til middels lav og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, til risen er mør. 

TIPS: Ikke løft lokket mens risen hviler. 

Bak kikerter
2

Hell væsken av cannellinibønner.

Klapp cannellinibønner litt tørre med et kjøkkenhåndkle, og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med Tex-Mex, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 18-20 min, til gylne.

Forbered råvarer
3

Skjær cherrytomater i to. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Fjern steinen og skjær avokado i tynne skiver. Topp med en skvett limesaft og en klype salt.

Plukk blader av koriander.

Bland spisskål
4

Bland spisskål, limesaft [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Massér kålen med hendene i 30 sek. Tilsett halvparten av korianderen og bland. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om du ønsker.

Krydre yoghurt
5

Bland yoghurt, Ay Cajun-ba og en klype salt i en skål. Du kan også tilsette en klype sukker om du ønsker.

Rør opp risen med en gaffel.

Server
6

Fordel hvitløksris i dype tallerkener.

Forsett med med cannellinibønner, spisskål, cherrytomater og avokado.

Topp med en klatt yoghurt og strø over resterende koriander.

Press en skvett limesaft over om ønskelig.