I dag skal vi lage meksikanske hakkebiffer, som får en herlig smak av vår egne krydderblanding, Tex-Mex. Vi lager også sprø fries av søtpotet, og en smakfull Pico de Gallo - en rå salsa laget av rødløk, tomat, koriander og lime. Vi topper hakkebiffene med avokadomos.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
450 g
Søtpotet
250 g
Kjøttdeig av storfe
2 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
½ stk
Lime
1 stk
Avokado
5 g
Tex-Mex
1 pose
Koriander
½ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 2)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak øverst i ovnen i 20 min, til gylne.
Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, TexMex, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper* i en stor skål. Form kjøttdeigblandingen til 2 cm tykke hakkebiffer. Du får 1 stk. hakkebiff per pers.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek hakkebiffer i 5-6 min på hver side, til gjennomstekte. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skjær tomat i 1 cm store biter. Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Grovhakk koriander. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland tomat, rødløk, limeskall, en stor skvett limesaft og halvparten av korianderen i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett evt. en skvett olivenolje* om du ønsker. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Del avokado i to og fjern steinen. Grav ut innmaten og mos med en gaffel i en skål. Tilsett en stor skvett limesaft og resterende koriander. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Anrett ovnsbakte søtpoteter, hakkebiff og Pico de Gallo på tallerkener. Topp hakkebiff med avokadomos.