Den kulinariske reisen går i dag til Mexico, og her kan vi by på mange krydrede og lekre ingredienser! Vi steker halloumi med vår fantastiske krydderblanding, Tex-Mex, som tar smaken til nye høyder. Vi serverer halloumi med fyldig og fargerik maisris med tomat og lime, og en sterk kålsalat med koriander og jalapeños.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
150 g
Basmatiris
200 g
Halloumi
5 g
Tex-Mex
150 g
Spisskål, skåret
1 pose
Koriander
1 stk
Jalapeno
1 boks
Mais
2 stk
Tomat
1 stk
Lime
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris, Jorda Rundt og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], rør rundt og kok under lokk på middels lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skjær halloumi i 2 cm skiver (3 per pers.) og krydre med Tex-Mex. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek halloumi i 5-6 min, vend jevnlig.
Del jalapeño i to, fjern frøene og finhakk halvparten. Skjær den andre halvparten i tynne skiver. Grovhakk koriander. Bland spisskål og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Masser spisskålen i 30 sek. med hendene, til mør. Rør inn hakket jalapeño og halvparten av korianderen. TIPS: Server jalapeños ved siden av hvis du ikke liker sterk mat.
Riv en stor klype limeskall og skjær lime i båter. Skjær tomat i 1 cm biter. Hell væsken av mais.
Bland ferdig ris med mais, tomat, limeskall og en stor skvett limesaft.
Anrett ris, halloumi og kålsalat i dype tallerkener. Server rømme, resterende limebåter og jalapeñoskiver ved siden av. Pynt med resterende koriander.