Meksikansk tex-mex møter norsk tradisjonsfisk – en uslåelig kombinasjon. Vi piffer opp den tradisjonelle risen med cajun- og tex-mex-krydder. I tillegg tilbereder vi en veracruz-saus – en tomatbasert saus fra kysten av Mexico med oliven, jalapeno og hvitløk, som passer perfekt til den lekre cajun-krydrede hysen. Vi pynter retten med friske oreganoblad.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
5 g
Tex-Mex
1 stk
Gulrot
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Jalapeno
20 g
Kalamataoliven
1 pose
Oregano
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Lime
1 ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ dl
Vann (steg 3)
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.
Tilsett Tex-Mex og halvparten av Ay Cajun-ba, og stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Del jalapeno i to på langs, fjern frøene og skjær i tynne skiver.
Grovhakk kalamataoliven [1/2 pakke, 2P].
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.
Stek løk i 3-4 min.
Tilsett hvitløk og jalapeno og stek i ytterligere 30 sek.
Rør inn vann [1/2 dl | 1 dl], hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], oliven, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. La putre til servering, ca. 7-8 min.
TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med resterende Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, plukk oreganoblader.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Rett før servering, rør opp risen med en gaffel. Tilsett saften fra limebåtene og rør inn revet gulrot. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med fisk.
Hell over veracruz-saus og pynt med fersk oregano.