I dag har vi latt oss inspirere og begeistre av det meksikanske kjøkkenet ved å kombinere pannestekt torsk med pico de gallo, avokadokrem med lime og vår populære hvitløksris. Pico de gallo er en hjemmelaget tomatsalsa med løk, en skvett sitronsaft og persille. Bedre tilbehør til fisken skal man lete lenge etter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
150 g
Basmatiris
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Rødløk
5 g
Tex-Mex
½ stk
Avokado
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
1 stk
Hvitløk
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ etter behov
Salt (steg 5)
Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, dekk til med lokk og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering.
Skjær tomat i 1 cm biter. Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. Skjær lime i båter. Finhakk persille.
Bland tomat, løk, persille, en skvett sitronsaft, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål.
Krydre fisk med Tex-Mex og en klype salt på hver side. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Skjær avokado i to, fjern steinen og bruk en skje til å få ut innmaten. Mos avokado [½ stk, 2P] i en skål og rør inn rømme [½ pakke, 2P] og en skvett limesaft. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.
Anrett ris, fisk og pico de gallo i dype tallerkener. Topp med en klatt avokadokrem.