Meksikansk-inspirert vegetarpasta med frisk gulrotsalat og jalapeno.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
1 stk
Hvitløk
5 g
Tex-Mex
8 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
40 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Gulrot
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
1 stk
Løk
1 stk
Jalapeno
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
ts
Salt (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok rigatoni i 7-8 min. Spar pastavann [1 dl | 2 dl]. Hell ut resten av vannet. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig for å unngå at pastaen klistrer seg sammen.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: Pastaen skal tilberedes videre i ovnen.
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 3-4 min, eller til blank.
Tilsett vegetardeig, hvitløk, Ay Cajun-ba, Tex-Mex, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Stek i ytterligere 1 min, eller til velduftende.
Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P] og pastavann. Bland godt. La putre i 2-3 min.
Bland inn rigatoni.
Overfør til en ildfast form, og fordel jevnt utover.
Bland mornaysaus og vann [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål. Hell blandingen over pastaen og topp med finrevet ost.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til osten har smeltet og sausen bobler.
Skjær jalapeno i tynne skiver.
Grovhakk koriander.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Skrell gulrot til lange bånd med en skreller. Skjær innerste del i 1 cm biter.
Bland gulrot, koriander, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett limesaft i en skål.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér menden eller dropp jalapeno.
Anrett ovnsbakt pasta i dype tallerkener, og legg gulrotsalat på siden.
Strø jalapeno over pastaen og legg resterende limebåter på siden.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér mengden eller dropp jalapeno.