Meksikansk-inspirert vegetarpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk-inspirert vegetarpasta

Meksikansk-inspirert vegetarpasta

med frisk gulrotsalat og jalapeno

Meksikansk-inspirert vegetarpasta med frisk gulrotsalat og jalapeno.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Bygg
Soya
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

1 stk

Hvitløk

5 g

Tex-Mex

8 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 stk

Gulrot

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

1 stk

Løk

1 stk

Jalapeno

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier806 kcal
Energi (kj)3374 kj
Fett29.9 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater90.2 g
Sukker20.3 g
Protein37.6 g
Natrium390 mg

Redskaper

Stekepanne
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). 

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok rigatoni i 7-8 min. Spar pastavann [1 dl | 2 dl]. Hell ut resten av vannet. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig for å unngå at pastaen klistrer seg sammen. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: Pastaen skal tilberedes videre i ovnen. 

Stek løk
2

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk. 

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek løk i 3-4 min, eller til blank.

Stek vegetardeig
3

Tilsett vegetardeig, hvitløk, Ay Cajun-ba, Tex-Mex, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Stek i ytterligere 1 min, eller til velduftende.

Ovnsbak pasta
4

Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P] og pastavann. Bland godt. La putre i 2-3 min. 

Bland inn rigatoni. 

Overfør til en ildfast form, og fordel jevnt utover. 

Bland mornaysaus og vann [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål. Hell blandingen over pastaen og topp med finrevet ost. 

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til osten har smeltet og sausen bobler.

Forbered råvarer
5

Skjær jalapeno i tynne skiver. 

Grovhakk koriander. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. 

Skrell gulrot til lange bånd med en skreller. Skjær innerste del i 1 cm biter. 

Bland gulrot, koriander, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett limesaft i en skål. 

TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér menden eller dropp jalapeno.

Server
6

Anrett ovnsbakt pasta i dype tallerkener, og legg gulrotsalat på siden. 

Strø jalapeno over pastaen og legg resterende limebåter på siden. 

TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér mengden eller dropp jalapeno.