topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk kjøttdeigbowl

Meksikansk kjøttdeigbowl

med korianderbulgur og tortillachips

Her byr vi på et solid måltid som kommer til å stille sulten og vekke smaksløkene. Vi bygger vår meksikanske bowl med korianderbulgur med lime, krydret kjøttdeig, hjemmelaget tortillachips, sterk cajunyoghurt og en frisk salsa med avokado og tomat.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

5 g

Tex-Mex

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 pose

Koriander

1 stk

Lime

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

2 stk

Tomat

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Avokado

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

4 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier860 kcal
Energi (kj)3597 kj
Fett49.5 g
Mettet fett15.3 g
Karbohydrater54.7 g
Sukker18.6 g
Protein37.4 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp vann [4 dl | 8 dl] i en kjele. 

Tilsett bulgur og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme og la småkoke i 9-10 min, eller til 'al dente'. 

Hell vannet av kjelen. 

TIPS: 'Al dente' betyr at bulguren er kokt, men har litt tyggemotstand. 

Forbered råvarer
2

Skjær tomat i 2 cm biter. 

Del avokado i to, fjern steinen og bruk en skje til å ta ut innmaten. Skjær i 2 cm biter. 

Skjær lime i båter. 

Bland avokado, tomat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett limesaft i en stor skål. Sett til side.

Stek tortillabrød
3

Varm opp olivenolje [2 ss | 4 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Skjær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i 2 cm ruter. 

Stek tortilla i 3-4 min, snu når halvparten av tiden har gått, til gylne og brune. 

Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Strø over en klype salt og halvparten av Ay Cajun-ba. Tortillabrødene blir sprø når de avkjøles. 

TIPS: Stek tortillabrød i flere omganger hvis det ikke er plass.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp stekepannen på middels høy varme. 

Stek kjøttdeig, Tex-Mex og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 4-5 min, eller til brunet. 

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland bulgur
5

Finhakk koriander. 

Bland koriander med bulgur. Tilsett en skvett limesaft. 

Bland yoghurt, resterende Ay Cajun-ba og en klype salt i en liten skål.

Servér
6

Anrett kjøttdeig, tortillachips, bulgur, tomat og avokado i dype tallerkener. 

Topp med en klatt cajunyoghurt i midten.