Her byr vi på et solid måltid som kommer til å stille sulten og vekke smaksløkene. Vi bygger vår meksikanske bowl med korianderbulgur med lime, krydret kjøttdeig, hjemmelaget tortillachips, sterk cajunyoghurt og en frisk salsa med avokado og tomat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
5 g
Tex-Mex
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
2 stk
Tomat
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Avokado
½ ts
Salt (steg 1)
4 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
2 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp vann [4 dl | 8 dl] i en kjele.
Tilsett bulgur og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme og la småkoke i 9-10 min, eller til 'al dente'.
Hell vannet av kjelen.
TIPS: 'Al dente' betyr at bulguren er kokt, men har litt tyggemotstand.
Skjær tomat i 2 cm biter.
Del avokado i to, fjern steinen og bruk en skje til å ta ut innmaten. Skjær i 2 cm biter.
Skjær lime i båter.
Bland avokado, tomat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett limesaft i en stor skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje [2 ss | 4 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Skjær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i 2 cm ruter.
Stek tortilla i 3-4 min, snu når halvparten av tiden har gått, til gylne og brune.
Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Strø over en klype salt og halvparten av Ay Cajun-ba. Tortillabrødene blir sprø når de avkjøles.
TIPS: Stek tortillabrød i flere omganger hvis det ikke er plass.
Varm opp stekepannen på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, Tex-Mex og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Finhakk koriander.
Bland koriander med bulgur. Tilsett en skvett limesaft.
Bland yoghurt, resterende Ay Cajun-ba og en klype salt i en liten skål.
Anrett kjøttdeig, tortillachips, bulgur, tomat og avokado i dype tallerkener.
Topp med en klatt cajunyoghurt i midten.