Taco er noe av det beste som finnes, og her har vi laget en nydelig oppskrift på meksikanske tacos. Vi bygger vår taco med myke tortilla, stekt kjøttdeig, rødkålsslaw med gulrot, pico de gallo med rødløk, tomat og koriander, og cajun- og limesmør med hvitløk. Denne tacoen må du prøve!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
75 g
Rødkål
2 stk
Gulrot
1 stk
Lime
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
5 g
Tex-Mex
1 pose
Koriander
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Smør (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 4)
Har du ikke mikro, forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær lime i båter.
Smelt smør [2 ss | 4 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett hvitløk, Ay Cajun-ba og en stor skvett limesaft og rør godt.
Fjern fra varmen. Overfør til en liten skål og sett til side.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Bland gulrot, rødkål, majones, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Sett til side.
Finhakk tomat og rødløk.
Plukk og riv korianderblader.
Bland tomat, rødløk, en skvett limesaft, koriander og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål og sett til side.
TIPS: Liker du ikke koriander, reduser eller dropp mengden.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen brukt til å steke hvitløk på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, Tex-Mex og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den ikke lenger er rosa.
Har du mikro, legg tortillabrød på en tallerken og varm i 30-60 sek. Bruker du ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min.
Fyll rødkålslaw i tortillabrød.
Topp med kjøttdeig og pico de gallo.
Hell over litt krydret limesmør.