Dagens meksikanske kyllingbowl inneholder kylling med ost, ris kokt med meksikanske krydder, salsa med tomat, rødløk, oregano og lime, og en kremet avokadomos. Vi topper kyllingbowlen med kremet yoghurt og krydret sriracha, og serverer den med 'street corn' og tortillachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
1 stk
Maiskolbe
1 stk
Avokado
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
½ stk
Rødløk
37.5 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
2 stk
Tomat
1 pose
Oregano
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
1 stk
Lime
½ stk
Hvitløk
150 g
Langkornet hvit ris
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Smør (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).
Rensk maiskolbe og del i to.
Overfør til den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Krydre hver side av kylling med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Overfør til den andre siden av stekebrettet. Bak i 15-18 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.
Stek Tex-Mex i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør og vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær tomat i 1 cm biter.
Del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og finhakk.
Grovhakk oregano (spar noen hele blader til pynt).
Skjær lime i båter.
Bland tomat, rødløk, hakket oregano og en stor skvett limesaft i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Krydre med en klype salt og pepper.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Del avokado i to, fjern stein og bruk en skje for å grave ut innmaten. Overfør til en skål.
Tilsett halvparten av creme fraiche, hvitløk, en stor skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper med avokado. Mos med en gaffel, til mykt.
Når kyllingen er ferdig, bruk to gafler og riv den fra hverandre til små biter.
Strø gouda over kyllingen og la den smelte.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kylling, salsa og guacamole. Stikk noen tortillachips [1/2 pakke, 2P] i guacamolen. Servér resten på siden.
Legg maiskolber på et fat ved siden av. Hell over litt creme fraiche og sriracha [1/2 pakke, 2P].
Pynt med resterende oreganoblader.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak, det er sterkt.