topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk linsegryte

Meksikansk linsegryte

med tortillachips og frisk tomatsalsa

Kveldens kulinariske reise går til Mexico, for vi skal lange en fantastisk linsegryte som får den perfekte smaken av vår ferdiglagede krydderblanding, Tex-Mex. Vi serverer linsegryte med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kjølende rømme og sprø tortillachips.

Tags:
Rask
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

1 boks

Mais

1 pakke

Grønne linser

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ boks

Tomatpure

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

3 ss

Vann (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 5)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier713 kcal
Energi (kj)2985 kj
Fett31.2 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater70.3 g
Sukker20.6 g
Protein31.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Finhakk løk. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Hell væske fra mais. Skyll linser under kaldt vann i en sil.

Stek grønnsaker
2

Varm opp olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk i 2 min. Tilsett paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grønnsaksbuljong og tomatpuré [1/2 boks, 2P] og stek i 1 min.

Tilsett mais og linser
3

Senk til middels lav varme. Tilsett mais, linser, limesaft [1 ts | 2 ts], vann* [3 ss | 6 ss] og salt* [1/2 ts | 1 ts] under omrøring. La putre i 5-6 min. Krydre med en klype pepper*.

Forbered grønnsaker
4

Skjær tomater i små terninger og sett til side i en skål. Grovhakk koriander.

Lag tomatsalsa
5

Tilsett en skvett limesaft, sukker* [1/4 ts | 1/2 ts], halvparten av korianderen og smak til med salt* og pepper*. Rør godt.

Server
6

Anrett linsegryte i dype tallerkener. Pynt med revet mozzarella, tomatsalsa og resterende koriander.  Drypp over noen klatter rømme. Server tortillachips på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image