Kveldens kulinariske reise går til Mexico, for vi skal lange en fantastisk linsegryte som får den perfekte smaken av vår ferdiglagede krydderblanding, Tex-Mex. Vi serverer linsegryte med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kjølende rømme og sprø tortillachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
1 boks
Mais
1 pakke
Grønne linser
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ boks
Tomatpure
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
3 ss
Vann (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 5)
½ ts
Salt (steg 3)
Finhakk løk. Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Hell væske fra mais. Skyll linser under kaldt vann i en sil.
Varm opp olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk i 2 min. Tilsett paprika, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grønnsaksbuljong og tomatpuré [1/2 boks, 2P] og stek i 1 min.
Senk til middels lav varme. Tilsett mais, linser, limesaft [1 ts | 2 ts], vann* [3 ss | 6 ss] og salt* [1/2 ts | 1 ts] under omrøring. La putre i 5-6 min. Krydre med en klype pepper*.
Skjær tomater i små terninger og sett til side i en skål. Grovhakk koriander.
Tilsett en skvett limesaft, sukker* [1/4 ts | 1/2 ts], halvparten av korianderen og smak til med salt* og pepper*. Rør godt.
Anrett linsegryte i dype tallerkener. Pynt med revet mozzarella, tomatsalsa og resterende koriander. Drypp over noen klatter rømme. Server tortillachips på siden.