Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag har vi latt oss inspirere av det meksikanske kjøkken, når vi skal lage meksikansk nachobowl. Vi bygger vår bowl med basmatiris, kremet avokadomos med yoghurt, sterk salsa, kidneybønner med mozzarella og selvfølgelig sprø tortillachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kidneybønner
½ stk
Rødløk
2 g
Spisskummin, støtt
37.5 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
½ stk
Avokado
1 stk
Paprika
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
1 pose
Oregano
150 g
Basmatiris
5 g
Tex-Mex
37.5 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 dl
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær paprika i 1/2 cm strimler.
Skyll kidneybønner.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].
Finhakk oreganoblader. Finhakk tomat.
Bland tomat, oregano, løk, olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss] og en klype salt og pepper i en skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika og en klype salt i 2-3 min.
Tilsett Tex-Mex og stek i ytterligere 1-2 min. Overfør til en skål og dekk til for å holde på varmen.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne.
Tilsett kidneybønner, spisskummin, vann [1 dl | 2 dl] og soyasaus [1/2 pakke, 2P]. Senk til middels varme og la putre i 3-5 min, eller til tyknet.
Mos bønnene lett med en potetmoser eller gaffel. Smak til med en klype salt og pepper. Fjern fra varmen.
Strø mozzarella på toppen, sett på lokk og sett til side til servering. Osten skal smelte ned over bønnene.
Del avokado i to, fjern steinen og ta ut innmaten med en skje.
Mos avokado [1/2 stk, 2P] og bland inn yoghurt [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med avokadokrem, salsa, ostebønner og paprika.
Stikk 3-6 tortillachips i avokadokremen og server resterende chips [1/2 pakke, 2P] på siden.