topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk nachobowl

Meksikansk nachobowl

med stekte kidneybønner og avokadomos

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag har vi latt oss inspirere av det meksikanske kjøkken, når vi skal lage meksikansk nachobowl. Vi bygger vår bowl med basmatiris, kremet avokadomos med yoghurt, sterk salsa, kidneybønner med mozzarella og selvfølgelig sprø tortillachips.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kidneybønner

½ stk

Rødløk

2 g

Spisskummin, støtt

37.5 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

½ stk

Avokado

1 stk

Paprika

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

1 stk

Tomat

1 pose

Oregano

150 g

Basmatiris

5 g

Tex-Mex

37.5 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier717 kcal
Energi (kj)2999 kj
Fett24.6 g
Mettet fett7.7 g
Karbohydrater89.4 g
Sukker10.3 g
Protein22.8 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Lag salsa
2

Skjær paprika i 1/2 cm strimler.

Skyll kidneybønner.

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].

Finhakk oreganoblader. Finhakk tomat.

Bland tomat, oregano, løk, olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss] og en klype salt og pepper i en skål. Sett til side.

Stek paprika
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika og en klype salt i 2-3 min.

Tilsett Tex-Mex og stek i ytterligere 1-2 min. Overfør til en skål og dekk til for å holde på varmen.

Lag ostebønner
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne.

Tilsett kidneybønner, spisskummin, vann [1 dl | 2 dl] og soyasaus [1/2 pakke, 2P]. Senk til middels varme og la putre i 3-5 min, eller til tyknet.

Mos bønnene lett med en potetmoser eller gaffel. Smak til med en klype salt og pepper. Fjern fra varmen.

Strø mozzarella på toppen, sett på lokk og sett til side til servering. Osten skal smelte ned over bønnene.

Lag avokadokrem
5

Del avokado i to, fjern steinen og ta ut innmaten med en skje.

Mos avokado [1/2 stk, 2P] og bland inn yoghurt [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med avokadokrem, salsa, ostebønner og paprika.

Stikk 3-6 tortillachips i avokadokremen og server resterende chips [1/2 pakke, 2P] på siden.