Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Avokado
1 stk
Rødløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
½ stk
Rød chili
1 boks
Mais
½ pakke
Svarte bønner
100 g
Trefarget quinoa
½ pakke
Hakkede tomater
5 g
Tex-Mex
4 g
Grønnsaksbuljong
½ stk
Lime
1 stk
Vårløk
1 pose
Koriander
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
1 ts
Salt (steg 3)
etter behov
Smør (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 3)
Finhakk rødløk. Skjær gulrot (uskrellet) i små biter. Finhakk eller press hvitløk. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk og gulrot i 1-2 min.
Tilsett hvitløk, chili (spar litt til servering) og Tex-Mex, og stek i ca. 1 min. Hell væsken av mais og svarte bønner [1/2 pakke, 2P]. TIPS: Vær forsiktig med chilien hvis du ikke liker sterk mat.
Rør quinoa, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], bønner, mais, vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok opp og senk til lav varme. La småkoke i 15-17 min. Rør i blant. Krydre med salt* [1 ts | 1,5 ts] og en klype pepper*. TIPS: Tilsett med vann hvis quinoaen blir tørr før den er ferdig.
Halver avokado, fjern steinen og skallet, deretter skjær i 2 cm store biter. Skjær lime i båter. Skjær vårløk i tynne skiver. Grovhakk koriander.
Tilsett en skvett limesaft og halvparten av korianderen til stekepannen.
Fordel stekte grønnsaker med quinoa og bønner i dype tallerkener. Topp med mozzarella, avokado, vårløk, chili og resterende koriander. Server tortillachips på siden.