Lag middag på under en halvtime med denne enkle oppskriften på en fantastisk meksikansk one-pot med quinoa, svarte bønner og koriander. Alt lages i samme stekepanne, så vi sparer på oppvasken i dag. Alt toppes med avokado, vårløk, chili og tortillachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rødløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
½ stk
Rød chili
5 g
Tex-Mex
4 g
Panamat
1 boks
Mais
½ pakke
Svarte bønner
100 g
Trefarget quinoa
½ pakke
Hakkede tomater
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Avokado
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
1 ts
Salt (steg 3)
2.5 dl
Vann (steg 3)
Finhakk rødløk. Skjær gulrot (uskrellet) små biter. Finhakk eller press hvitløk. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Hell væsken av mais. Skyll svarte bønner i en sil under kaldt vann.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk og gulrot i 1-2 min. Tilsett hvitløk, chili (spar litt til servering), Tex-Mex og Panamat og stek i ca. 1 min. TIPS: Bruk mindre chili hvis du ikke er så glad i sterk mat.
Rør inn quinoa, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], bønner [1/2 pakke, 2P], mais, vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i stekepannen. Kok opp og senk til lav varme. La småkoke i 15-17 min. Rør av og til. Krydre med salt* [1 ts | 1,5 ts] og en klype pepper*. TIPS: Tilsett mer vann hvis quinoaen blir tørr før den er ferdig.
Del avokado i to, grav innmaten ut med en skje og skjær i 2 cm store biter. Skjær lime i båter. Grovhakk koriander.
Tilsett en skvett limesaft og halvparten av koriander i stekepannen.
Anrett meksikansk one-pot i dype tallerkener. Topp med revet mozzarella, avokado, resterende chili og resterende koriander. Server tortillachips ved siden av.