Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Lag middag på under en halvtime med denne enkle oppskriften på en fantastisk meksikansk one-pot med quinoa, svarte bønner og koriander. Alt lages i samme stekepanne, så vi sparer på oppvasken i dag. Alt toppes med avokado, vårløk, chili og tortillachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Trefarget quinoa
½ pakke
Svarte bønner
5 g
Tex-Mex
8 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
½ boks
Tomatpure
1 stk
Gulrot
1 boks
Mais
1 stk
Løk
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
½ stk
Lime
1 stk
Avokado
1 pose
Koriander
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
4.5 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
Finhakk løk og gulrot (uskrelt).
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele.
Stek løk, gulrot og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 2-3 min, eller til løken er blank.
Rør inn tomatpuré [1/2 pakke, 2P], Tex-Mex og Ay Cajun-ba. Stek videre i 30 sek.
Tilsett vann [4,5 dl | 9 dl]. Kok opp.
Hell væske fra svarte bønner [1/2 pakke, 2P] og mais.
Rør inn quinoa, svarte bønner, mais, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme.
Kok uten lokk i 15-20 min, eller til quinoa har fått dobbel størrelse.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis quinoaen ser tørr ut.
I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Del avokado i to, fjern stein og grav innmaten ut med en skje. Skjær i 2 cm biter.
Bland avokado, en skvett limesaft og en klype salt i en liten skål.
Plukk korianderblad.
Anrett meksikansk one-pot i skåler.
Topp med avokado og en stor klatt rømme.
Server tortillachips ved siden av.
Pynt med koriander.