topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk quinoa one-pot

Meksikansk quinoa one-pot

med sorte bønner og avocado

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Lag middag på under en halvtime med denne enkle oppskriften på en fantastisk meksikansk one-pot med quinoa, svarte bønner og koriander. Alt lages i samme stekepanne, så vi sparer på oppvasken i dag. Alt toppes med avokado, vårløk, chili og tortillachips.

Tags:
Enkel
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Trefarget quinoa

½ pakke

Svarte bønner

5 g

Tex-Mex

8 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ boks

Tomatpure

1 stk

Gulrot

1 boks

Mais

1 stk

Løk

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

½ stk

Lime

1 stk

Avokado

1 pose

Koriander

75 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

4.5 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier806 kcal
Energi (kj)3374 kj
Fett36.6 g
Mettet fett7.9 g
Karbohydrater90.9 g
Sukker22.1 g
Protein17.5 g
Natrium408 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Stek grønnsaker
1

Finhakk løk og gulrot (uskrelt).

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele.

Stek løk, gulrot og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 2-3 min, eller til løken er blank.

Tilsett vann
2

Rør inn tomatpuré [1/2 pakke, 2P], Tex-Mex og Ay Cajun-ba. Stek videre i 30 sek.

Tilsett vann [4,5 dl | 9 dl]. Kok opp.

Kok one-pot
3

Hell væske fra svarte bønner [1/2 pakke, 2P] og mais.

Rør inn quinoa, svarte bønner, mais, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme.

Kok uten lokk i 15-20 min, eller til quinoa har fått dobbel størrelse.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis quinoaen ser tørr ut.

Forbered avokado
4

I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.

Del avokado i to, fjern stein og grav innmaten ut med en skje. Skjær i 2 cm biter.

Bland avokado, en skvett limesaft og en klype salt i en liten skål. 

Forbered koriander
5

Plukk korianderblad.

Server
6

Anrett meksikansk one-pot i skåler.

Topp med avokado og en stor klatt rømme.

Server tortillachips ved siden av.

Pynt med koriander.