topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk rekebowl

Meksikansk rekebowl

med fersk avokado og sterk peanøttopping

Dagens middag er en spennende, kreativ og hurtig bowl fylt med klassiske meksikanske ingredienser. Vi fyller bowlen med ris, smørstekte tex-mex-reker, friske avokadoskiver og en pikant pico de gallo - en meksikansk tomatsalsa. Retten toppes med sprø chilipeanøtter og en smakfull cajun-yoghurt.

Allergener:
Skalldyr
Sulfitter
Melk
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

5 g

Tex-Mex

1 stk

Avokado

150 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Lime

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 g

Chiliflak

1 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

1 pose

Koriander

2 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier792 kcal
Energi (kj)3315 kj
Fett41.2 g
Mettet fett13.8 g
Karbohydrater70.9 g
Sukker10.4 g
Protein26.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Lag pico de gallo
2

Skjær tomat i 1 cm biter.

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P] og koriander. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland tomat, rødløk, koriander, en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål.

Bland yoghurt, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.

Bland peanøttopping
3

Grovhakk peanøtter.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.

Stek peanøtter i 2-3 min, til lett ristet. Fjern fra varmen og rør inn chiliflak [1/2 pakke, 2P] og sukker [1/2 ts | 1 ts]. Smak til med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.

Forbered avokado
4

Del avokado i to, fjern steinen og ta ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt.

Stek reker
5

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek reker og krydre med Tex-Mex og en klype salt i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Tilsett smør [1 ss | 2 ss], vann [1 ss | 2 ss] og en skvett limesaft. Rør til smøret smelter, og fjern fra varmen.

Server
6

Rør opp risen med en gaffel, og anrett i dype tallerkener.

Legg på pico de gallo, avokado og reker. Hell kraft fra stekepannen over rekene.

Topp med sterk peanøttopping og en klatt yoghurt, og server resterende yoghurt på siden.