Dagens middag er en spennende, kreativ og hurtig bowl fylt med klassiske meksikanske ingredienser. Vi fyller bowlen med ris, smørstekte tex-mex-reker, friske avokadoskiver og en pikant pico de gallo - en meksikansk tomatsalsa. Retten toppes med sprø chilipeanøtter og en smakfull cajun-yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
5 g
Tex-Mex
1 stk
Avokado
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Lime
1 pakke
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 g
Chiliflak
1 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
1 pose
Koriander
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Smør (steg 5)
1 ss
Vann (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, finhakk tomat, rødløk [1/2 stk, 2P] og koriander.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland tomat, rødløk, koriander, en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål.
Bland yoghurt, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.
Grovhakk peanøtter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.
Stek peanøtter i 2-3 min, til lett ristet. Fjern fra varmen og rør inn chiliflak [1/2 pakke, 2P] og sukker [1/2 ts | 1 ts]. Smak til med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.
I mellomtiden, del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek reker og krydre med Tex-Mex og en klype salt i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Tilsett smør [1 ss | 2 ss], vann [1 ss | 2 ss] og en skvett limesaft. Rør til smøret smelter, og fjern fra varmen.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.
Anrett ris i dype tallerkener.
Legg på pico de gallo, avokado og reker. Hell kraft fra stekepannen over rekene.
Topp med sterk peanøttopping og en klatt yoghurt.