topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk rekebowl

Meksikansk rekebowl

med avokado og sterk chili-peanøttopping

Dagens middag er en spennende, kreativ og hurtig bowl fylt med klassiske meksikanske ingredienser. Vi fyller bowlen med ris, smørstekte tex-mex-reker, friske avokadoskiver og en pikant pico de gallo - en meksikansk tomatsalsa. Retten toppes med sprø chilipeanøtter og en smakfull cajun-yoghurt.

Allergener:
Skalldyr
Melk
Peanøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

5 g

Tex-Mex

1 stk

Avokado

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Lime

1 pakke

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 g

Chiliflak

1 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

1 pose

Koriander

2 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier780 kcal
Energi (kj)3263 kj
Fett40.9 g
Mettet fett13.7 g
Karbohydrater71.8 g
Sukker10.3 g
Protein22.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Lag pico de gallo
2

I mellomtiden, finhakk tomat, rødløk [1/2 stk, 2P] og koriander. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland tomat, rødløk, koriander, en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål.

Bland yoghurt, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.

Bland peanøttopping
3

Grovhakk peanøtter.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.

Stek peanøtter i 2-3 min, til lett ristet. Fjern fra varmen og rør inn chiliflak [1/2 pakke, 2P] og sukker [1/2 ts | 1 ts]. Smak til med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.

Forbered avokado
4

I mellomtiden, del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt.

Stek reker
5

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek reker og krydre med Tex-Mex og en klype salt i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Tilsett smør [1 ss | 2 ss], vann [1 ss | 2 ss] og en skvett limesaft. Rør til smøret smelter, og fjern fra varmen.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Legg på pico de gallo, avokado og reker. Hell kraft fra stekepannen over rekene.

Topp med sterk peanøttopping og en klatt yoghurt.