Gjør middagsopplevelsen til en ekte fiesta med vår ris- og halloumibowl! Denne fargerike vegetarretten er full av karakteristiske, meksikanske smaker og blir garantert en ny favoritt rundt matbordet.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
1 stk
Tomat
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
6 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
1 pose
Koriander
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Løk
1 boks
Mais
1 boks
Tomatpure
1 g
Chiliflak
1 ss
Smør til steking
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til salsa
¼ ts
Salt til salsa
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek løk og hvitløk i 30 sek, til velduftende.
Tilsett Tex-Mex, chiliflak, grønnsaksbuljong, tomatpure og vann, og kok opp.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
I mellomtiden, hell væske av mais.
Grovhakk tomat og agurk.
Finhakk koriander.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet.
Bland mais, tomat, agurk, hvitvinseddik, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Skjær halloumi i tynne skiver (3 per person).
Stek halloumi i 2-3 min per side, eller til gylne.
Anrett ris og salsa i skåler, og topp med grillost.
Garner med koriander og server med en klatt rømme.