Denne meksikanske tacomiddagen er en spennende variant av den elskede fredagstacoen. I denne versjonen fyller vi tortillabrødene med mangosalat med kål, urter, chili og lime, ristede mais blandet med frisk vårløk og toppet med smuldret gresk salatost. Kyllingen krydres med vårt spesial-tex-mex-krydder. Røkt-smaken legger vi til med vår røkte paprikarømme som passer perfekt i tortillaen. Vi gjør retten ekstra mettende med søtpotetbåter på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Tex-Mex
½ stk
Mango
½ stk
Lime
½ g
Chiliflak
1 pose
Koriander
150 g
Spisskål, skåret
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 boks
Mais
75 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
1 stk
Vårløk
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
2 g
Røkt paprikapulver
300 g
Strimlet kyllingbryst
450 g
Søtpotet
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 1 cm båter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mørt.
I mellomtiden, skrell mango [1/2 stk, 2P].
Skjær langs stein på mango slik at du får to deler. Skjær delene i 1 cm biter.
Del lime [1/2 stk, 2P].
Finhakk koriander.
Bland mango, koriander, chiliflak [1/2 pose, 2P], en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kål i en skål. Sett til side.
Bland rømme, røkt paprikapulver [1/2 pose, 2P] og en klype salt i en skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt!
Hell væske fra mais.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Rist mais i 4-5 min, eller til lett brunet.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Overfør mais til en skål. Rør inn vårløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Varm opp stekepannen på middels høy varme og tilsett en skvett olivenolje.
Krydre kyllingstrimler med en klype salt og Tex-Mex.
Stek kylling under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
I mellomtiden, pakk tortillabrød inn i folie, og varm i ovnen i 4-5 min.
Fyll tortilla med mangosalat. Topp med kylling og en klatt rømme.
Server ristede mais i en skål på siden. Smuldre gresk salatost [1/2 pakke, 2P] over og avslutt med en klype pepper.
Legg søtpoteter og majones på siden.