topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk røkt kyllingtacos

Meksikansk røkt kyllingtacos

med maissalat og søtpoteter

Denne meksikanske tacomiddagen er en spennende variant av den elskede fredagstacoen. I denne versjonen fyller vi tortillabrødene med mangosalat med kål, urter, chili og lime, ristede mais blandet med frisk vårløk og toppet med smuldret gresk salatost. Kyllingen krydres med vårt spesial-tex-mex-krydder. Røkt-smaken legger vi til med vår røkte paprikarømme som passer perfekt i tortillaen. Vi gjør retten ekstra mettende med søtpotetbåter på siden.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Tex-Mex

½ stk

Mango

½ stk

Lime

½ g

Chiliflak

1 pose

Koriander

150 g

Spisskål, skåret

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 boks

Mais

75 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

1 stk

Vårløk

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

2 g

Røkt paprikapulver

300 g

Strimlet kyllingbryst

450 g

Søtpotet

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1026 kcal
Energi (kj)4292 kj
Fett33.2 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater115.1 g
Sukker21.6 g
Protein60.4 g
Natrium0.9 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær søtpotet (uskrelt) i 1 cm båter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mørt.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skrell mango [1/2 stk, 2P].

Skjær langs stein på mango slik at du får to deler. Skjær delene i 1 cm biter.

Del lime [1/2 stk, 2P].

Finhakk koriander.

Bland mango, koriander, chiliflak [1/2 pose, 2P], en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kål i en skål. Sett til side.

Bland rømme, røkt paprikapulver [1/2 pose, 2P] og en klype salt i en skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt!

Rist mais
3

Hell væske fra mais. 

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Rist mais i 4-5 min, eller til lett brunet.

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Overfør mais til en skål. Rør inn vårløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. 

Stek kylling
4

Varm opp stekepannen på middels høy varme og tilsett en skvett olivenolje.

Krydre kyllingstrimler med en klype salt og Tex-Mex. 

Stek kylling under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden. 

Varm tortillabrød
5

I mellomtiden, pakk tortillabrød inn i folie, og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Fyll tortilla med mangosalat. Topp med kylling og en klatt rømme. 

Server ristede mais i en skål på siden. Smuldre gresk salatost [1/2 pakke, 2P] over og avslutt med en klype pepper. 

Legg søtpoteter og majones på siden.