Meksikansk mat skuffer aldri, og i dag kan du glede deg til en nydelig tacosalat med krydret kjøttdeig, sprøe tortillabrød, salat, tomat med rødløk og lime, og en sterk cajunmajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
5 g
Tex-Mex
½ stk
Lime
1 stk
Salat
2 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Gulrot
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Panamat
2 ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bland Panamat, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt i en stor skål.
Skjær tortillabrød i 2 cm firkanter og bland med Panamatoljen.
Fordel tortillabrød på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir og sett til side.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Finhakk rødløk.
Skjær tomat i 2 cm biter.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland tomat, rødløk, en skvett limesaft og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål, og sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, Tex-Mex, halvparten av Ay Cajun-ba og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 4-5 min, eller til brunet. Når kjøttdeigen er ferdig, rør inn gulrot.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Bak tortillabrød i ovnen i 4-5 min, eller til lett brunet.
Grovhakk hjertesalat.
TIPS: Tortillabrødene blir sprø når de blir avkjølt.
Bland majones, en skvett limesaft, resterende Ay Cajun-ba, vann [1 ss | 2 ss] og en klype pepper i en liten skål.
Anrett salat, kjøttdeig, tomatsalat og tortillachips i dype tallerkener.
Drypp cajunmajones over kjøttdeigen.