topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk vegetarburrito

Meksikansk vegetarburrito

med pico de gallo og rømmedressing

Gjør hverdagen til en fest med vegetarburritos! Vi fyller hver tortilla med saftig vegetardeig stekt med Tex-Mex, Panamat og chili, en sprø kålsalat og en fantastisk pico de gallo med tomat, rødløk, koriander, chili og limesaft. En hverdagsfavoritt som passer like godt i helgen.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Rødløk

1 pose

Koriander

1 stk

Lime

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

5 g

Tex-Mex

4 g

Panamat

1 g

Chiliflak

75 g

Spisskål, skåret

4 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Gulrot

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

2 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier741 kcal
Energi (kj)3101 kj
Fett29 g
Mettet fett6.5 g
Karbohydrater85.8 g
Sukker13.8 g
Protein29 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Dersom du ikke har mikrobølgeovn, forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Finhakk rødløk og tomat. 

Skjær lime i båter. 

Grovhakk koriander.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.  

Lag pico de gallo
2

Bland tomat, halvparten av rødløk, halvparten av koriander, limesaft [½ ss | 1 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype chiliflak i en skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek vegetardeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig, resterende rødløk, revet gulrot, Tex-Mex, Panamat, en stor klype chiliflak (om ønskelig), salt [¼ ts | ½ ts] og sukker [¼ ts | ½ ts] i 3-4 min.

Rør inn vann [½ dl | 1 dl] og kok i ytterligere 1 min.

Lag kålsalat
4

I mellomtiden, bland spisskål [½ pakke, 2P], resterende koriander, resterende limesaft og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Varm tortillabrød
5

Har du mikro, legg tortillabrød på en tallerken og varm i 30-60 sek. Bruker du ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min.

Server
6

Fyll tortillabrød med vegetardeig, kålsalat, pico de gallo og en stor klatt rømme.

Brett sammen til en burrito.