Gjør hverdagen til en fest med vegetarburritos! Vi fyller hver tortilla med saftig vegetardeig stekt med Tex-Mex, Panamat og chili, en sprø kålsalat og en fantastisk pico de gallo med tomat, rødløk, koriander, chili og limesaft. En hverdagsfavoritt som passer like godt i helgen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rødløk
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
5 g
Tex-Mex
4 g
Panamat
1 g
Chiliflak
75 g
Spisskål, skåret
4 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Gulrot
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
2 stk
Tomat
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 3)
½ dl
Vann (steg 3)
Dersom du ikke har mikrobølgeovn, forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk rødløk og tomat.
Skjær lime i båter.
Grovhakk koriander.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Bland tomat, halvparten av rødløk, halvparten av koriander, limesaft [½ ss | 1 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype chiliflak i en skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig, resterende rødløk, revet gulrot, Tex-Mex, Panamat, en stor klype chiliflak (om ønskelig), salt [¼ ts | ½ ts] og sukker [¼ ts | ½ ts] i 3-4 min.
Rør inn vann [½ dl | 1 dl] og kok i ytterligere 1 min.
I mellomtiden, bland spisskål [½ pakke, 2P], resterende koriander, resterende limesaft og en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Har du mikro, legg tortillabrød på en tallerken og varm i 30-60 sek. Bruker du ovn, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min.
Fyll tortillabrød med vegetardeig, kålsalat, pico de gallo og en stor klatt rømme.
Brett sammen til en burrito.