Taco kan lages på mange måter, og i dag byr vi på en smakfull taco med reker og spennende tilbehør. Vi skal lage en frisk tomatsalsa som byr på en perfekt miks av salt og surt. Den hjemmelagde cajunmajonesen binder retten sammen, og med noen skiver jalapeño får hver taco et lite spark.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
5 g
Tex-Mex
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
2 stk
Tomat
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
1 stk
Jalapeno
1 stk
Rødløk
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk tomat og rødløk.
Skjær jalapeño i tynne skiver.
Grovhakk koriander.
Skjær lime i båter.
Grovhakk reker på et eget skjærebrett.
Bland majones, Ay Cajun-ba og en skvett vann i en liten skål.
Bland tomat, koriander og en stor skvett limesaft i en ny skål.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], Tex-Mex, rødløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål.
Vend reker i blandingen til de er helt dekket.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek reker og rødløk i 3 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matte i midten.
I mellomtiden, bland strimlet salat, en skvett limesaft og cajunmajones [1 ss | 2 ss] i en stor skål.
Legg tortillabrød på en tallerken og varm i mikrobølgeovn i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Smør tortillabrød med cajunmajones.
Fyll med coleslaw, reker og tomatsalsa.
Topp med jalapeno.
TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.