Taco kan lages på mange måter, og i dag byr vi på en smakfull taco med reker og spennende tilbehør. Vi skal lage en frisk tomatsalsa som byr på en perfekt miks av salt og surt. Den hjemmelagde cajunmajonesen binder retten sammen, og med noen skiver jalapeño får hver taco et lite spark.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Jalapeno
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
2 stk
Tomat
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
1 stk
Lime
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
1 pose
Koriander
1 stk
Rødløk
2 ss
Vann til dressing
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Finhakk tomat og rødløk.
Skjær jalapeño i tynne skiver.
Grovhakk koriander.
Skjær lime i båter.
Grovhakk reker på et eget skjærebrett.
Bland majones, Ay Cajun-ba og en skvett vann i en liten skål.
Bland tomat, koriander og en stor skvett limesaft i en ny skål.
Bland hvetemel, Tex-Mex, rødløk og salt i en skål.
Vend reker i blandingen til de er helt dekket.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek reker og rødløk i 3 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matte i midten.
I mellomtiden, bland strimlet salat, en skvett limesaft og cajunmajones i en stor skål.
Legg tortillabrød på en tallerken og varm i mikrobølgeovn i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Fyll tortillabrød med coleslaw, reker og tomatsalsa.
Topp med jalapeno.
TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.