topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk reketaco

Meksikansk reketaco

med cajunkrydret coleslaw og jalapeño

Taco kan lages på mange måter, og i dag byr vi på en smakfull taco med reker og spennende tilbehør. Vi skal lage en frisk tomatsalsa som byr på en perfekt miks av salt og surt. Den hjemmelagde cajunmajonesen binder retten sammen, og med noen skiver jalapeño får hver taco et lite spark.

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Skalldyr
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Jalapeno

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)

2 stk

Tomat

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

1 stk

Lime

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

1 pose

Koriander

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Vann til dressing

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier694 kcal
Energi (kj)2904 kj
Fett28.5 g
Mettet fett3.8 g
Karbohydrater84 g
Sukker10.1 g
Protein23.4 g
Natrium40.5 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Finhakk tomat og rødløk. 

Skjær jalapeño i tynne skiver.

Grovhakk koriander.

Skjær lime i båter.

Grovhakk reker på et eget skjærebrett. 

Lag tomatsalsa
2

Bland majones, Ay Cajun-ba og en skvett vann i en liten skål.

Bland tomat, koriander og en stor skvett limesaft i en ny skål.

Paner reker
3

Bland hvetemel, Tex-Mex, rødløk og salt i en skål.

Vend reker i blandingen til de er helt dekket.

Stek reker og rødløk
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek reker og rødløk i 3 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matte i midten.

Bland coleslaw
5

I mellomtiden, bland strimlet salat, en skvett limesaft og cajunmajones i en stor skål.

Legg tortillabrød på en tallerken og varm i mikrobølgeovn i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Fyll tortillabrød med coleslaw, reker og tomatsalsa.

Topp med jalapeno.

TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.