topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild bønnechili

Mild bønnechili

med krydrede chips og guacamole

Liker du meksikansk mat, men ikke når det blir for sterkt? Her har du en oppskrift på en mild og deilig chiligryte proppfull av gode smaker. Vi lar svarte bønner godgjøre seg i en herlig tomatsaus med våre egne krydderblandinger, Ay Cajun-ba og Tex-Mex, og serverer gryten med guacamole, fersk tomat, revet gouda, rømme og sprøstekte tortillachips.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Soya
Gluten
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Svarte bønner

1 stk

Tomat

1 stk

Rødløk

2 stk

Hvitløk

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Avokado

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

5 g

Tex-Mex

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 dl

Vann (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

3 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1007 kcal
Energi (kj)4213 kj
Fett63.6 g
Mettet fett20.1 g
Karbohydrater68.8 g
Sukker16.9 g
Protein23.4 g
Natrium798 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk tomat.

Hell væske av svarte bønner.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Stek løk og krydder
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, til myknet. Tilsett hvitløk, Ay Cajun-ba og halvparten av Tex-Mex. Stek videre i 30 sek, til velduftende.

Lag chili
3

Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, soyasaus, vann [1 dl | 2 dl], svarte bønner, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype pepper. Bland godt.

Kok opp, og senk til middels lav varme. La putre i 8-10 min, eller til tyknet.

Ovnsbak tortillachips
4

I mellomtiden, bland resterende Tex-Mex og olivenolje [3 ss | 6 ss] i en liten skål.

Skjær tortillabrød i 3 cm brede trekanter.

Fordel tortillachips i ett lag på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Pensle med krydderolje.

Bak i ovnen i 4-6 min, til gylne og sprø.

TIPS: Følg med så de ikke blir brent.

Lag guacamole
5

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.

Mos avokado, salt [1/4 ts | 1/2 ts], en skvett limesaft og en klype pepper i en mellomstor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Ta chili av varme, tilsett halvparten av rømme og smør [1 ss | 2 ss] og rør godt.

Server
6

Fordel chili i dype tallerkener.

Topp med guacamole, gouda, ferske tomater og resterende rømme.

Server med resterende limebåter og tortillachips.