Liker du meksikansk mat, men ikke når det blir for sterkt? Her har du en oppskrift på en mild og deilig chiligryte proppfull av gode smaker. Vi lar svarte bønner godgjøre seg i en herlig tomatsaus med våre egne krydderblandinger, Ay Cajun-ba og Tex-Mex, og serverer gryten med guacamole, fersk tomat, revet gouda, rømme og sprøstekte tortillachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Svarte bønner
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
2 stk
Hvitløk
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Avokado
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
5 g
Tex-Mex
½ stk
Lime
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 dl
Vann (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 3)
3 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk tomat.
Hell væske av svarte bønner.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, til myknet. Tilsett hvitløk, Ay Cajun-ba og halvparten av Tex-Mex. Stek videre i 30 sek, til velduftende.
Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, soyasaus, vann [1 dl | 2 dl], svarte bønner, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Kok opp, og senk til middels lav varme. La putre i 8-10 min, eller til tyknet.
I mellomtiden, bland resterende Tex-Mex og olivenolje [3 ss | 6 ss] i en liten skål.
Skjær tortillabrød i 3 cm brede trekanter.
Fordel tortillachips i ett lag på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Pensle med krydderolje.
Bak i ovnen i 4-6 min, til gylne og sprø.
TIPS: Følg med så de ikke blir brent.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.
Mos avokado, salt [1/4 ts | 1/2 ts], en skvett limesaft og en klype pepper i en mellomstor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Ta chili av varme, tilsett halvparten av rømme og smør [1 ss | 2 ss] og rør godt.
Fordel chili i dype tallerkener.
Topp med guacamole, gouda, ferske tomater og resterende rømme.
Server med resterende limebåter og tortillachips.