topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild bønnechili

Mild bønnechili

med krydrede chips og guacamole

Liker du meksikansk mat, men ikke når det blir for sterkt? Her har du en oppskrift på en mild og deilig chiligryte proppfull av gode smaker. Vi lar svarte bønner godgjøre seg i en herlig tomatsaus med våre egne krydderblandinger, Ay Cajun-ba og Tex-Mex, og serverer gryten med guacamole, fersk tomat, revet gouda, rømme og sprøstekte tortillachips.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Soya
Sulfitter
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pakke

Svarte bønner

1 stk

Avokado

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Tomat

5 g

Tex-Mex

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

1 ts

Sukker til saus

3 ss

Olje til tortilla

¼ ts

Salt til guacamole

1 ss

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier990 kcal
Energi (kj)4144 kj
Fett62.2 g
Mettet fett19.5 g
Karbohydrater69.5 g
Sukker15.5 g
Protein22.9 g
Natrium815.5 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk tomat.

Hell væske av svarte bønner.

Skjær lime i båter.

Stek løk og krydder
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, til myknet. Tilsett hvitløk, Ay Cajun-ba og halvparten av Tex-Mex. Stek videre i 30 sek, til velduftende.

Lag chili
3

Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, soyasaus, vann, svarte bønner, salt, sukker og en klype pepper. Bland godt.

Kok opp, og senk til middels lav varme. La putre i 8-10 min, eller til tyknet.

Ovnsbak tortillachips
4

I mellomtiden, bland resterende Tex-Mex og olivenolje i en liten skål.

Skjær tortillabrød i 3 cm brede trekanter.

Fordel tortillachips i ett lag på et stekebrett med bakepapir. Pensle med krydderolje.

Bak i ovnen i 4-6 min, til gylne og sprø.

TIPS: Følg med så de ikke blir brent.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Lag guacamole
5

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.

Mos avokado, salt, en skvett limesaft og en klype pepper i en mellomstor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Ta chili av varme, tilsett halvparten av rømme og smør og rør godt.

Server
6

Fordel chili i dype tallerkener.

Topp med guacamole, gouda, ferske tomater og resterende rømme.

Server med resterende limebåter og tortillachips.