Dagens middag er en smakfull og aromatisk vegetarrett bestående av stekt pak choi, nudler og reker i karrisaus. Smaksopplevelsen inkluderer også et hint av ingefær og lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
1 stk
Pak choi
2 stk
Gulrot
½ stk
Lime
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
100 ml
Kokosmelk
30 g
Rød karripasta
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Vårløk
1 ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en kjele med saltet vann*. Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Riv en klype limeskall og skjær i båter. Skjær pak choi i fire deler. Skjær gulrot (uskrellet) i 3 cm staver. Skjær vårløk i tynne skiver. Grovhakk reker på et eget skjærebrett. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 3-4 min. Tilsett pak choi og ingefær, og stek i 2 min. Tilsett hvitløk, sitronskall og rød karripasta, og stek under omrøring i ytterligere 1 min.
Senk til middels varme. Tilsett kokosmelk [½ pakke, 2P], soyasaus [½ pakke, 2P], sukker [1 ts | 2 ts], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og reker. Kok opp. Kok i 3-4 min under omrøring. Ta stekepannen av varmen. VIKTIG: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Kok nudler i 1-2 min, til myke. Hell av vannet og skyll nudler under kaldt vann*.
Bland nudler i stekepannen med saus. Tilsett en skvett limesaft, og smak til med salt* og pepper*.
Anrett nudler og stekte grønnsaker med saus i dype tallerkener. Press over en skvett limesaft. Pynt med vårløk.