Dagens middag er en smakfull og aromatisk vegetarrett bestående av stekt pak choi, nudler og reker i karrisaus. Smaksopplevelsen inkluderer også et hint av ingefær og lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Gulrot
½ stk
Lime
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
125 ml
Kokosmelk
30 g
Rød karripasta
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Vårløk
1 g
Chiliflak
1 stk
Pak choi
150 g
Mie-nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
10 g
Ingefærpasta
1 ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.
Del pak choi i to og skjær i 1 cm strimler.
Skjær gulrot (uskrelt) i 3 cm staver.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Grovhakk reker på et eget skjærebrett.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot i 3-4 min, til mør.
Tilsett pak choi og ingefærpasta, og stek i 2 min.
Tilsett rød karripasta og stek under omrøring i ytterligere 1 min.
Senk til middels varme. Tilsett kokosmelk [½ pakke, 2P], soyasaus [½ pakke, 2P], sukker [1 ts | 2 ts] og reker. Kok opp.
Kok i 3-4 min under omrøring. Ta stekepannen av varmen.
VIKTIG: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matt i midten.
I mellomtiden, kok nudler i 4-6 min, til myke. Hell av vannet og skyll nudler under kaldt vann.
Bland nudler i stekepannen med saus. Tilsett en skvett limesaft, og smak til med salt og pepper.
Anrett nudler og stekte grønnsaker med saus i dype tallerkener.
Press over en skvett limesaft.
Pynt med vårløk. Strø over en klype chiliflak.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak, det er sterkt.