Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Misopasta består av fermenterte soyabønner, og er et vanlig innslag i det japanske kjøkkenet. Vi bruker den til å ta vår ovnsbakte aubergine til nye høyder, sammen med soyasaus, søt chilisaus og ketchup. Anrett auberginen med et dryss koriander og peanøtter, og server med en grønn og knasende kålsalat med syltet ingefær, sitrongressris og asiatisk majones som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Aubergine
150 g
Langkornet hvit ris
30 g
Misopasta
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
40 g
Søt chilisaus
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Vårløk
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Ingefær
1 stk
Sitrongress
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
1 ss
Ketchup (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 3)
1 dl
Vann (steg 4)
¼ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Del aubergine i to på langs.
Skjær 1 cm dype snitt i et sikk-sakk-mønster, uten å skjære gjennom skallet.
Plasser aubergine med skallet ned i en ildfast form med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper.
Bak i ovnen i 25-30 min, til mør.
Bank sitrongress med en kjevle.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek sitrongress i 1-2 min, til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk i 10 min. Plukk ut sitrongress.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) fint.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland ingefær [1/2 ts | 1 ts], limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål, og sett til side.
Bland soyasaus, misopasta, søt chilisaus og ketchup [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Når det gjenstår 15 min av steketiden til aubergine, hell misoblandingen over den skårede siden. Tilsett vann [1 dl | 2 dl] i den ildfaste formen.
Stek i resterende tid, til myk og karamellisert.
Grovhakk koriander og peanøtter.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland kål, olivenolje [1/4 ts | 1/2 ts] og vårløk i skålen med syltet ingefær rett før servering.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Fordel aubergine og kålsalat på tallerkener.
Topp aubergine med resterende saus fra den ildfaste formen, og dryss over med koriander og peanøtter.
Server med en klatt asiatisk majones.