Misopasta er en japansk pasta som hovedsakelig består av fermenterte soyabønner. Vi steker laks til perfeksjon, og glaserer den i en misoglaze laget av misopasta og soyasaus. Laksen serveres på en seng av aromatisk ingefærris, med en frisk pak choi-salat med gulrot og lime på siden. Det hele toppes med en klatt sterk srirachayoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Jasminris
10 g
Sriracha
½ stk
Gulrot, Julienne
1 stk
Lime
15 g
Misopasta
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Pak choi
10 g
Ingefærpasta
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til fisk
1 ts
Sukker til saus
½ dl
Vann til saus
½ ss
Mel til saus
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til salat
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
I mellomtiden, bland misopasta, soyasaus, sukker, mel og vann i en liten skål.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Skjær pak choi i tynne skiver.
Skjær lime i skiver.
Bland pak choi, gulrot, limesaft, salt og olivenolje i en mellomstor skål.
Ta stekepannen av varmen og tilsett misoglaze når laksen er ferdigstekt. Vend laks i misoglaze.
Bland ingefærpasta i kjelen med ris.
Bland sriracha, yoghurt og en klype salt og pepper i en liten skål.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med salat og misoglasert laks.
Dryss over sesamfrø og server med en klatt srirachayoghurt.