Misoglasert laks og sesamfrø
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Misoglasert laks og sesamfrø

Misoglasert laks og sesamfrø

med ingefærris og pak choi-salat

Misopasta er en japansk pasta som hovedsakelig består av fermenterte soyabønner. Vi steker laks til perfeksjon, og glaserer den i en misoglaze laget av misopasta og soyasaus. Laksen serveres på en seng av aromatisk ingefærris, med en frisk pak choi-salat med gulrot og lime på siden. Det hele toppes med en klatt sterk srirachayoghurt.

Tags:
Superrask
Sterk
Allergener:
Melk
Hvete
Soya
Gluten
Fisk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot, Julienne

1 stk

Lime

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Pak choi

1 stk

Ingefær

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

30 g

Misopasta

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ts

Sukker til saus

½ ss

Mel til saus

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier862 kcal
Energi (kj)3608 kj
Fett39.5 g
Mettet fett8.9 g
Karbohydrater84.8 g
Sukker11.6 g
Protein42.7 g
Natrium69 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen.

Stek laks
2

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

I mellomtiden, bland misopasta, soyasaus, sukker, mel og vann i en liten skål.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
3

Skjær pak choi i tynne skiver.

Skjær lime i skiver.

Bland pak choi, gulrot, limesaft, salt og olivenolje i en mellomstor skål.

Ta stekepannen av varmen og tilsett misoglaze når laksen er ferdigstekt. Vend laks i misoglaze.

Bland ingefærpasta i kjelen med ris.

Bland sriracha, yoghurt og en klype salt og pepper i en liten skål.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Server
4

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med salat og misoglasert laks.

Dryss over sesamfrø og server med en klatt srirachayoghurt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image